Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Βασιλόπιτα με αιχμές κατά του ΚΚΠ ΠΑΜΘ από τους «Φίλους της Παιδόπολης»

Ημέρα:

Αιχμές κατά της διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ, περιελάμβανε τη ομιλία του προέδρου του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας Παναγιώτη Αγαπητού, κατά την κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου την Κυριακή.

Ο κ. Αγαπητός ξεκινώντας την ομιλία του στάθηκε στην ανακοίνωση του ΚΚΠ την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την κατάργηση της «Παιδόπολης», αλλά και στην απουσία εκπροσώπου του Ιδρύματος Κ.Κ.Π. Π.ΑΜΘ στην κοπή της βασιλόπιτας, το οποίο την ίδια μέρα προγραμμάτισε ανάλογη εκδήλωση στο Πυργοχώρι.

«Ο χρονικός συνδυασμός των δυο διαδοχικών γεγονότων, επικαιροποιεί και επαναθέτει αυτόματα το ερώτημα που απαιτητικά και χωρίς καμία αναβολή ζητεί απάντηση: για το σκοπό, τη σχέση, το ρόλο και το αποτέλεσμα της ύπαρξης των εθελοντικών συλλογικοτήτων και Σωματείων με τα Κρατικά ιδρύματα προστασίας παιδιού, βάση των Εθνικών αλλά και των Διεθνών ανάλογων Καλών πρακτικών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αγαπητός.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» ανέφερε:

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλοι Παιδόπολης «Άγιος Γεώργιος» Καβάλας, καλωσορίζουμε τους εκπροσώπους Αρχών και Φορέων του τόπου μας, καθώς και όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας, στην καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας, σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και ευελπιστούμε στην περαιτέρω ενεργή συμμετοχή σας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα θέλαμε να είναι μαζί μας και να προσφωνήσουμε και τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος Κ.Κ.Π. Π.ΑΜΘ. Δυστυχώς όμως παρά την έγκαιρη πρόκλησή μας, η απουσία του δεν μας το επιτρέπει.

Ο χρονικός όμως συνδυασμός δυο διαδοχικών γεγονότων: της ανακοίνωσης δηλ. του Ιδρύματος στις 2 Φεβρουαρίου αλλά και της σημερινής παντελούς απουσίας επίσημου εκπροσώπου ή και αποστολής χαιρετισμού από το Ίδρυμα, στην ετήσια καθιερωμένη Εκδήλωση του Πιστοποιημένου εθελοντικού Σωματείου των 150 μελών μας, επικαιροποιεί και επαναθέτει αυτόματα το ερώτημα που απαιτητικά και χωρίς καμία αναβολή ζητεί απάντηση: για το σκοπό, τη σχέση, το ρόλο και το αποτέλεσμα της ύπαρξης των εθελοντικών συλλογικοτήτων και Σωματείων με τα Κρατικά ιδρύματα προστασίας παιδιού, βάση των Εθνικών αλλά και των Διεθνών ανάλογων Καλών πρακτικών.

Η απάντηση για τους εμάς είναι ευνόητη, αλλά ο διάλογος πάντα είναι ωφέλιμος!

Για το συμφέρον των παιδιών, με την αφορμή αυτή, θα πρέπει άμεσα να ανοίξει ένας διάλογος ουσίας για το ρόλο του καθενός, αλλά και την μεταξύ μας σχέση .

Ειλικρινά πιστεύω ότι από αυτόν το διάλογο θα βγούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι αυτοβελτιωμένοι και τα παιδιά ποιό κερδισμένα».

Στη συνέχεια ο κ. Αγαπητός παρουσίασε το κοινωνικό έργο του σωματείου την περασμένη χρονιά και κατέληξε:

«Ευχαριστούμε όλους αυτούς που όλα τα χρόνια ύπαρξης της Παιδόπολης, από τις 23 Σεπτεμβρίου 1947, προσφέρουν εθελοντικά δείχνοντας έμπρακτα την Αγάπη τους στα Παιδιά.

Η κάθε προσφορά είναι για το Σωματείο μας ένας μικρός θησαυρός που αξιοποιούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό.!!!

Το όραμα μας είναι αυτό: ενός κόσμου στον οποίο όλα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον ή, όπου αυτό δεν είναι δυνατό, σε μια μονάδα οικογενειακού τύπου που θα πληρεί όλες τους τις ανάγκες, θα σέβεται τα δικαιώματά τους και θα διασφαλίζει ότι μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Ο εθελοντισμός είναι μια προσφορά στον συνάνθρωπό μας χωρίς υλικά ανταλλάγματα. Με την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή μας μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά και καθοριστικά ανθρώπους που συμμετέχουν στην κοινωνία μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...