Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Αντέχουν τους σεισμούς τα δημόσια κτήρια της Π. Ε. Καβάλας

Σε καλό επίπεδο ετοιμότητας η Πολιτική Προστασία και η μόνιμη επιτροπή του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

Ακολούθησε μας

Με αφορμή τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Κιλκίς, με ορισμένες δονήσεις μάλιστα να γίνονται αισθητές και στην Π.Ε. Καβάλας, μίλησε στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Κυριαζίδης, τα δημόσια κτήρια στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, βρίσκονται, από αντισεισμικής άποψης,

σε πολύ καλό επίπεδο.

Πάνω από 100 κτήρια ελέγχθηκαν από το Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας

«Τα κτήρια που είναι κρίσιμης σημασίας, όπως είναι για παράδειγμα τα σχολεία και γενικότερα τα δημόσια κτήρια, νομίζω ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Πριν από δύο χρόνια, σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας, κάναμε με μηχανικούς ελέγχους σε πάνω από 100 κτήρια και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουμε πρόβλημα, ειδικά με τα σχολεία. Όπου υπήρξαν θέματα, έγιναν ενέργειες για την αποκατάσταση, αλλά γενικότερα δεν διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κτήρια που χρήζουν δευτεροβάθμιας επέμβασης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

Τα παλαιά και ασυντήρητα κτήρια κινδυνεύουν από έναν ισχυρό σεισμό

Ο Δημήτρης Κυριαζίδης συμπλήρωσε επίσης ότι όλα τα νέα κτήρια στην περιοχή μας, κατασκευάζονται σωστά και σύμφωνα πάντοτε με τους νέους αντισεισμικούς κανονισμούς και γι’ αυτό μπορούν να αντέχουν ακόμη και σε ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Ωστόσο, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός των παλαιών κτηρίων, τα οποία όπως είπε είναι αυτά που κινδυνεύουν από έναν σεισμό, καθώς έχουν υποστεί φθορές λόγω του χρόνου, αλλά και επειδή μένουν ασυντήρητα.

Τέτοια κτήρια υπάρχουν περισσότερο στα χωριά μας, ενώ για πολλά από αυτά υπάρχει ανάγκη κατεδάφισης, κάτι που όμως δεν γίνεται, αφού οι πολίτες δεν μπορούν να το κάνουν είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, είτε γιατί είναι ακατοίκητα και υφίστανται φθορές από το πέρασμα του χρόνου.

Καλό το επίπεδο ετοιμότητας τόσο από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, όσο και από τη μόνιμη επιτροπή του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ. που έχει αντικείμενο την αντισεισμική προστασία

Όσον αφορά το επίπεδο ετοιμότητας των αρμόδιων υπηρεσιών, ο κ. Κυριαζίδης επισήμανε ότι το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας είναι πολύ ενεργοποιημένο επί του θέματος, έχοντας βέβαια και τα απαιτούμενα σχέδια.

Συμπλήρωσε δε, ότι η μόνιμη επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, που έχει αντικείμενο της την αντισεισμική προστασία, βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ώστε να υπάρξει η ετοιμότητα που απαιτείται, σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκδηλωθεί.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα