Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ανησυχία από την συνεχή κίνηση παράνομων μεταναστών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την κίνηση παράνομων μεταναστών στον νομό Καβάλας. Πληροφορίες αναφέρουν πως καθημερινά η Αστυνομία δέχεται δεκάδες κλήσεις για παράνομους μετανάστες που περπατάνε είτε κατά μήκος της Εγνατίας οδού, είτε μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Στην δεύτερη περίπτωση προσεγγίζουν κατοίκους ζητώντας νερό, τροφή, αλλά και πληροφορίες για συγκεκριμένα καταστήματα και κυρίως σούπερ μάρκετ. Γεγονός που σημαίνει πως κάποιοι τους καθοδηγούν πως θα κινηθούν, που υπάρχουν άδεια οικήματα για προσωρινή διαμονή, που βρίσκονται έξοδοι προς κατοικημένες περιοχές και καταστήματα, απ’ όπου μπορούν να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη για να συνεχίσουν την πορεία τους. Τελικός προορισμός είναι η Θεσσαλονίκη, όπου προφανώς υπάρχουν άλλοι «σύνδεσμοι» για να τους κατευθύνουν.

Σε γενικές γραμμές οι παράνομοι μετανάστες δεν είναι απειλητικοί. Απλά ζητούν νερό και τρόφιμα. Ωστόσο, η συνεχής παρουσία τους δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους πολίτες, οι οποίοι ενημερώνουν την Αστυνομία.

Η Αστυνομία της Καβάλας καταγράφει τα συμβάντα, αλλά είναι αδύνατον να επέμβει σε όλες τις περιπτώσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού. Με αποτέλεσμα αρκετοί από τους παράνομους μετανάστες να συνεχίζουν ανενόχλητοι την πορεία τους…

spot_img

Διαφημίσεις