Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα για το κύμα κακοκαιρίας

Ακολούθησε μας

Αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα αναφορικά με το κύμα κακοκαιρίας που από την Πέμπτη (5/1) θα αρχίσει να εξελίσσεται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Οι προβλέψεις που στις αρχές της εβδομάδας έκαναν λόγο για σφοδρές χιονοπτώσεις, μάλλον δεν επιβεβαιώνονται, σε αντίθεση με αυτές που αφορούσαν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ”Ενήμερο” και το Kavala Web News ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, η αλλαγή του καιρού θα αρχίσει σταδιακά από το απόγευμα προς το βράδυ της Πέμπτης, με την εκδήλωση βροχοπτώσεων, ενώ δεν αποκλείονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως από τα 500 μέτρα και πάνω, όσον αφορά το υψόμετρο.

Σε επίπεδο ολικού παγετού η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας

Οι αρχικά νότιοι άνεμοι θα στραφούν από την Παρασκευή (Θεοφάνεια) σε ισχυρούς βοριάδες, με αποτέλεσμα τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα παραμείνει σε επίπεδα ολικού παγετού μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!

Επίσης, οι χιονοπτώσεις που αναμένονται θα εκδηλώνονται κατά τόπους, ιδιαίτερα το Σάββατο, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Κιβράκης, οδηγοί αλλά και πεζοί για τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ο υετός που θα πέσει, είτε με τη μορφή βροχής, είτε με τη μορφή χιονιού, θα μετατρέπεται σε παγετό.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι αρνητικές θερμοκρασίες να πέσουν ακόμη και κάτω από τους μείον δέκα βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλότερες να μην ξεπεράσουν τους μηδέν βαθμούς (ολικός παγετός).

Υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες η κατάδυση του σταυρού για τα Θεοφάνεια

Ο Σταύρος Κιβράκης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της συνεχούς μεταβολής των προγνωστικών στοιχείων, πράγμα το οποίο δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις. Παρόμοια εικόνα με το ηπειρωτικό τμήμα της Π.Ε. Καβάλας θα έχει και το νησί της Θάσου, ενώ η κατάδυση του σταυρού την Παρασκευή (Θεοφάνεια) θα γίνει κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (χιονόνερο, χαμηλή θερμοκρασία).

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, όπως διαπιστώθηκε και σε υπηρεσιακή συνάντηση που έγινε την Πέμπτη, είναι για άλλη μια φορά πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν, ενώ υπάρχει και επάρκεια σε αλάτι.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα