Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Αθανάσιος Αθανασίου: Επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί στον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

«Τέτοιες εκφράσεις χαρακτηρίζουν αυτούς που τις επικαλούνται και τις επινοούν κι όχι τον δικηγορικό κόσμο», απαντά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Αθανάσιος Αθανασίου, στην απίστευτη φράση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από γερμανική εφημερίδα για το «κίνημα της γραβάτας», απάντησε πως καλά κάνουν οι δικηγόροι και διαδηλώνουν μήπως χάσουν και κανένα κιλό!

Όπως ήταν φυσικό η δήλωση προκάλεσε θυελλώδεις αντιδράσεις και οργή, όχι μόνο στον δικηγορικό κόσμο, αλλά και σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς μόνο ως απαξιωτική μπορεί να εκληφθεί.

«Οι κυβερνώντες να χρησιμοποιούν επιχειρήματα παρά να καταφεύγουν σε τέτοιους χαρακτηρισμούς»

«Χαρακτηρίζουν και επιστρέφονται αυτοί οι χαρακτηρισμοί σε αυτόν ο οποίος τους επικαλείται και τους απευθύνει και δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα μ’ αυτούς στους οποίους απευθύνονται, δηλαδή τους δικηγόρους κι όλους τους άλλους επαγγελματίες επιστήμονες. Είναι προτιμότερο οι κυβερνώντες να χρησιμοποιήσουν επιχειρήματα, παρά να καταφεύγουν σε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Η έλλειψη επιχειρημάτων που θα πρέπει να στηρίζονται σε αναλογιστικές μελέτες, είναι αυτή που τους οδηγεί στη χρήση αυτών των χαρακτηρισμών ή την διαχείριση του όλου θέματος σε επίπεδο το οποίο μόνο σοβαρότητα δεν καταδεικνύει», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων μέχρι και τις 16 Μαρτίου

Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων που έγινε την Τετάρτη, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η αποχή των δικηγόρων μέχρι τις 16 Μαρτίου, ενώ μια μέρα νωρίτερα θα συγκληθεί η συντονιστική επιτροπή για επανεξέταση της όλης κατάστασης.

Ερωτηθείς ο κ. Αθανασίου, σχετικά με το πώς γίνεται η απονομή της δικαιοσύνης, δεδομένων των κινητοποιήσεων των δικηγόρων, απάντησε: «Υποθέσεις στις οποίες υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ανεπανόρθωτης βλάβης υπάρχει πρόβλεψη κι αυτές οι υποθέσεις δικάζονται. Οι υπόλοιπες αναβάλλονται. Πρέπει καταληκτικά πάντως να τονίσει ότι έχει παραδεχθεί ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, ότι δεν έχει στα χέρια του αναλογιστικές μελέτες, αλλά κάποιες αναλογιστικές προβολές. Άρα δεν με εκπλήσσουν καθόλου ούτε οι τότε δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου για το «κίνημα της γραβάτας», ούτε οι δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή».

Διαφημίσεις