Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

«Έφοδος» της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας στις Λαϊκές

Ημέρα:

Αυστηρούς και εντατικούς ελέγχους σε μη τυποποιημένα προϊόντα, τα οποία πωλούνται στις λαϊκές αγορές της Π.Ε. Καβάλας, θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της νέας χρονιάς, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και στο Kavala Web News, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Στη διάρκεια των εορτών κάναμε ελέγχους, κυρίως στη διακίνηση των τροφίμων. Πήγαμε σε καταστήματα που πουλάνε τρόφιμα και σε εργαστήρια, καθώς επίσης και στις λαϊκές αγορές. Αυτό που παρατηρήσαμε για παράδειγμα στις λαϊκές, είναι τα ατυποποίητα προϊόντα, όπως είναι το ελαιόλαδο. Δεν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες υγιεινής για κάποια προϊόντα, τα οποία είναι εκτεθειμένα εκεί και δεν είναι φρούτα και λαχανικά που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια να βλέπουμε σε λαϊκές αγορές», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

«Ναι μεν μπορεί να υπάρχουν οι σχετικές άδειες, αλλά η πώληση θα πρέπει να γίνεται με τρόπο που να εξασφαλίζονται κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες»

«Παρατηρείται το φαινόμενο να πωλούνται διάφορα προϊόντα τύπου παντοπωλείου, χύμα εννοώ. Ναι μεν μπορεί να υπάρχουν οι σχετικές άδειες, αλλά θα πρέπει η πώληση να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζονται κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες. Ίσως πολλοί παραξενευτούν αν αρχίσουμε να ζητάμε κάποια πράγματα, όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής, σε προϊόντα που πωλούνται στις λαϊκές αγορές της Π.Ε. Καβάλας. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι όλα αυτά προβλέπονται από τον ευρωπαϊκό κανονισμό», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

«Φτάσαμε στο σημείο να πωλούνται ακόμη και ψάρια στις λαϊκές…»
«Όποιοι παραξενευτούν από τους ελέγχους, θα πρέπει να ξέρουν ότι λαϊκή αγορά δεν σημαίνει ότι μπορούν να πωλούν είδη παντοπωλείου, όπως να είναι. Θα ενταθούν οι έλεγχοι μας και θα ζητήσουμε αυστηρές προδιαγραφές από τους πωλητές. Όποιοι μπορούν να τις τηρήσουν έχει καλώς, όποιοι δεν μπορούν δεν θα βγαίνουν στη λαϊκή», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις, απάντησε: «Ας υπάρξουν! Η λαϊκή ξεκίνησε για να πουλά φρούτα και λαχανικά. Φτάσαμε στο σημείο να πωλούνται ακόμη και ψάρια! Εμείς θα ζητήσουμε να υπάρξει συμμόρφωση και πλήρωση κάποιων εκ των προδιαγραφών που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία», επισήμανε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Ήδη έγιναν κατασχέσεις ατυποποίητων προϊόντων και καταστροφή αυτών

Όπως ανέφερε καταληκτικά ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, η πώληση ειδών, εκτός φρούτων και λαχανικών, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας.

«Σε λίγο θα φτάσουμε να πουλάμε στις λαϊκές αγορές τα πάντα. Εντάξει, να γίνει αυτό, αλλά μόνο με την αυστηρή τήρηση των συνθηκών υγιεινής. Χτυπάμε καμπανάκι ότι θα κάνουμε πολλούς ελέγχους. Ήδη προχωρήσαμε σε κατασχέσεις ατυποποίητων προϊόντων και στην καταστροφή αυτών. Δεν είναι πολλοί αυτοί που πωλούν αυτά τα είδη, όμως όλοι αυτοί έχουν θέματα που τους τα επισημάναμε και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Οι έλεγχοι μας θα επεκταθούν το επόμενο διάστημα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η βίλα του Γιάννη Ραγκούση που νοικιάζει προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η...

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού ο Βασίλης Καρράς

Υποψήφιος στον δήμο Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-Σύγχρονος...

Ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης το Πάσχα οι έμποροι της Καβάλας

Γιάννης Κελγιώργης: Τα έργα για το φυσικό αέριο θα...

Προς τον συνεδριακό τουρισμό «κοιτάζει» η Περιφέρεια ΑΜΘ

«Ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που διαθέτει ένα...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...