Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Έντονες βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι μέχρι την Τετάρτη

Ημέρα:

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, από το απόγευμα της Δευτέρας (23/10) μέχρι και την Τετάρτη (25/10), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που απέστειλε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης, θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που πιθανόν να συνοδεύονται ακόμη κι από χαλάζι.

Δύσκολο να προβλεφθεί το τι ένταση θα έχουν τα φαινόμενα

«Πράγματι υπάρχει ένα σύστημα που είχε εντοπιστεί από τα προγνωστικά μοντέλα πριν από μια εβδομάδα, το οποίο έχει δυναμική και σίγουρα θα μας επηρεάσει από το απόγευμα της Δευτέρας (23/10) μέχρι και την Τετάρτη (25/10). Μπορεί να έχει έντονα φαινόμενα, όπως ισχυρή βροχόπτωση, ανέμους, αλλά και χαλάζι, ωστόσο αυτό θα το δούμε στην πράξη, αν δηλαδή θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις. Το σύστημα αυτό θα στροβιλίζεται πάνω από την περιοχή μας για τρεις ημέρες. Το τι είδους φαινόμενα θα «δώσει» ή σε τι ένταση θα εξελιχθούν αυτά, δεν μπορούμε να το ξέρουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Σταύρος Κιβράκης.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε…» – Στη Θάσο στραμμένη η προσοχή όλων

Σύμφωνα πάντα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, ήδη από την Κυριακή (22/10) είχε επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς διαπιστώθηκε ότι ακόμη και με μεσαία ύψη βροχής υπάρχουν προβλήματα, ειδικά στις πυρόπληκτες περιοχές στη Θάσο.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε», ανέφερε σχετικά ο κ. Κιβράκης, ενώ συμπλήρωσε ότι στις αρχές του επόμενου μήνα θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, των χιονοπτώσεων και του παγετού, ενώ θα μεσολαβήσει την ερχόμενη εβδομάδα το Σ.Ο.Π.Π. για τους σεισμούς.

Καλό το επίπεδο προετοιμασίας δήμων και περιφέρειας

Ερωτηθείς αναφορικά με τον βαθμό ετοιμότητας των δήμων και της περιφέρειας, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας, ο Σταύρος Κιβράκης απάντησε: «Έχω δει ότι υπάρχει προετοιμασία κι ότι γίνονται καθαρισμοί στα τεχνικά. Χρειάζεται βέβαια πολλή δουλειά, απαιτούνται πόροι και μηχανήματα. Έχουν συνειδητοποιήσει οι δήμοι και η περιφέρεια τι πρέπει να κάνουν. Το επίπεδο είναι καλό. Δεν παίζουμε μ’ αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να εξαντλούμε τις δυνατότητες μας και να υπερβάλλουμε αυτές».

Ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους θα πρέπει να είναι οι πολίτες

Σε σχέση με το τι θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες στη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, ο Σταύρος Κιβράκης υπογράμμισε: «Συστήνουμε στους πολίτες να προσέξουν τον εαυτό τους, να μην κινούνται όταν υπάρχει σε εξέλιξη μια καταιγίδα και να μην είναι εκτεθειμένοι στο οδικό δίκτυο. Θα πρέπει να προσαρμόσουν τα προγράμματά τους, ώστε να αποφεύγουν έκθεση σε τέτοια φαινόμενα».

Τέλος, για το αν είναι ανήσυχος σε σχέση με το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας σημείωσε: «Είμαστε ανήσυχοι στον βαθμό που δεν γνωρίζουμε τα δεδομένα, δηλαδή το πώς θα εκδηλωθεί και με ποια μορφή η κακοκαιρία. Μακάρι να μην συμβεί κάτι, εμείς όμως πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να διαχειριστούμε ό,τι προκύψει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας διαμαρτύρεται για την μείωση των πτήσεων προς Αθήνα

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...