Έλεγχοι ναι, αλλά με τι προσωπικό;

Ημέρα:

Ανέφικτο να εφαρμοστεί στην πράξη, με τα σημερινά δεδομένα, θεωρεί ότι είναι το αίτημα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για έλεγχο της πρόσβασης στις ακτές, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη.

Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη στον δήμο Καβάλας την Τρίτη (31/7) κι όπως χαρακτηριστικά τόνισε με δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η κ. Δρακονάκη, πρόκειται για ακόμη μια «τουφεκιά στον αέρα» από την κεντρική διοίκηση για να πετάξει, για άλλη μια φορά, το μπαλάκι της ευθύνης στους δήμους.

«Με ένα ή δύο άτομα στο τμήμα αυθαιρέτων είτε πρόκειται για τον δήμο Καβάλας είτε Παγγαίου ή για οποιονδήποτε άλλον, δεν μπορούν να γίνουν αυτά που πολύ απλά μεταφέρονται σε ένα τυπικό χαρτί από την αποκεντρωμένη…»

«Είναι καλό να κάνουμε προγραμματισμούς και να έχουμε πλάνο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, αλλά όλα αυτά τα σχέδια και τα έγγραφα που έρχονται από την κεντρική διοίκηση, θα πρέπει να συνοδεύονται και από την αντίστοιχη επάνδρωση των υπηρεσιών. Με ένα ή δυο άτομα στο τμήμα αυθαιρέτων είτε πρόκειται για τον δήμο Καβάλας είτε Παγγαίου ή για οποιονδήποτε άλλον, δεν μπορούν να γίνουν αυτά που πολύ απλά μεταφέρονται σε ένα τυπικό χαρτί από την αποκεντρωμένη ή το υπουργείο γενικότερα. Είναι ίσα – ίσα για τις εντυπώσεις και τίποτα άλλο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Δόμησης και Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου Καβάλας.

«Επέβαλαν εισπρακτικά μέτρα σε κομμάτια που τα συνέδεσαν με τα βασικά δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεφωνίας και ξαφνικά θυμήθηκαν τις αυθαιρεσίες των κατασκευών και ζητάνε να τρέξουν οι εκάστοτε πολεοδομίες»

«Με τα υφιστάμενα δεδομένα είναι ανέφικτο να  ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα της αποκεντρωμένης διοίκησης. Σαφέστατα μπορούν να γίνουν κάποιες αυτοψίες και επιβλέψεις, μετά όμως τι; Ποιο είναι το επόμενο βήμα; Να τα πηγαίνουμε στην αποκεντρωμένη, η οποία επανέρχεται στον δήμο και ζητάει προσωπικό και μηχανήματα, για να κάνουν τι; Επέβαλαν εισπρακτικά μέτρα σε κομμάτια που τα συνέδεσαν με τα βασικά δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεφωνίας και ξαφνικά θυμήθηκαν τις αυθαιρεσίες των κατασκευών και ζητάνε να τρέξουν οι εκάστοτε πολεοδομίες με τα ένα ή δυο άτομα να δώσουν λύσεις», συμπλήρωσε σχετικά η Ευαγγελία Δρακονάκη.

«Το πιο απλό να σκεφτεί κάποιος είναι ότι για να μετρήσεις με μια κορδέλα χρειάζονται δυο άτομα!»

Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν και το παράδειγμα που έδωσε, το οποίο και παρουσιάζει σε όλο το μεγαλείο της την… λειψανδρία των υπηρεσιών.

«Το πιο απλό να σκεφτεί κάποιος είναι ότι για να μετρήσεις με μια κορδέλα χρειάζονται δυο άτομα! Η πολεοδομία Παγγαίου για παράδειγμα όπου ήμουν υπάλληλος, με 55 χιλιόμετρα ακτογραμμή έχει έναν υπάλληλο στο τμήμα αυθαιρέτων, δηλαδή ούτε καν την κορδέλα δεν μπορεί να κρατήσει…», τόνισε η αντιδήμαρχος Καβάλας.

«Θα μιλήσουμε με τον προϊστάμενο και τον διευθυντή της πολεοδομίας Καβάλας, αλλά και με όμορων δήμων, για να δούμε πως συντονισμένα θα κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια μπορούμε…»

Αναφορικά με το πώς θα κινηθεί ο δήμος Καβάλας σε σχέση με την εφαρμογή αυτού του αιτήματος της αποκεντρωμένης διοίκησης, αλλά και αν όντως η περιοχή του Παληού είναι μια εν δυνάμει επικίνδυνη περιοχή, η Ευαγγελία Δρακονάκη επισήμανε: «Θα μιλήσουμε με τον προϊστάμενο και τον διευθυντή της πολεοδομίας Καβάλας, αλλά και με όμορων δήμων, για να δούμε πως συντονισμένα θα κάνουμε οποιαδήποτε προσπάθεια μπορούμε. Όσον αφορά το Παληό και βέβαια υπάρχει θέμα από τη στιγμή που από το εγκεκριμένο σχέδιο υπάρχει παραλιακός δρόμος που δεν είναι διανοιγμένος και ένας περιμετρικός, ο οποίος δεν είναι, οπότε σαφέστατα υπάρχει θέμα. Εμείς πρέπει με ενημέρωση των ιδιοκτητών να ζητήσουμε να απομακρυνθεί ό,τι πρέπει κι από εκεί και πέρα ό,τι γίνει θα γίνει σταδιακά. Δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους βουλευτές

Νέα επιστολή σχετικά με τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου...

Ανησυχία για το σχέδιο συνενώσεων των Δ.Ε.Υ.Α

Κώστας Μανίτσας: Υπάρχει ένα μεγάλο σκοτάδι και δεν είναι...

Έπεσε η κίνηση το τελευταίο διάστημα στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας

Σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η...

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» ζωντανεύει και φέτος στον Δήμο Παγγαίου

Το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο», ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά στον...

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από την Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ

Όπως είναι ήδη γνωστό, η τοπική μας Εκκλησία, ανταποκρινόμενη...

Καβάλα: Δύο τραυματίες σε τροχαίο στο Περιγιάλι

Δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στο...

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού του Δήμου Θάσου

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Λιμανάκι...

Επιστολή της ΟΕΒΕΚ προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας

Επιστολή προς τους 4 βουλευτές της Καβάλας εν όψει...