Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Έκθεση με εφευρέσεις και μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων

Ακολούθησε μας

«Οι σημαντικότερες εφευρέσεις και τα μουσικά όργανα των αρχαίων Ελλήνων», είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στις 7.30′ το απόγευμα της Τετάρτης (2/11), η οποία θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη μέχρι τις 29 Νοεμβρίου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του δήμου Καβάλας, της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και του Δημοτικού Ωδείου.

Τα εκθέματα προέρχονται από το μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών του Κώστα Κοτσανά.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Κορίνα Χιώτη-Πρασσά παραχώρησε την Τρίτη συνέντευξη Τύπου, πλαισιωμένη από τον κ. Κοτσανά, την Άλκηστη Βλάχου, εκ μέρους της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου, Μπάμπη Κουφατζή και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιούλη Παπαδόπουλο.

Έκθεση που έχει αφήσει το αποτύπωμα του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο

Η αντιδήμαρχος Καβάλας απηύθυνε κάλεσμα στους συμπολίτες μας, αλλά κυρίως στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, όπως και τα μουσικά όργανα της τότε εποχής. Επίσης ανέφερε ότι ενημερωτικές επιστολές προς τους προϊσταμένους των διευθύνσεων απέστειλε η ίδια η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα. «Είναι μια ενδιαφέρουσα έκθεση, έχει αφήσει το αποτύπωμα του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και η αρχαία ελληνική τεχνολογία αποτέλεσε τη βάση για όλες τις τεχνολογίες του μέλλοντος», ανέφερε σχετικά η κ. Πρασσά.

Στις 10.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α., το κόστος της έκθεσης

«Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε μέσα από αυτές τις εκθέσεις, είναι να αποδειχθεί ότι η αρχαία ελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστική και ομοίαζε με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας», σημείωσε ο κ. Κοτσανάς, υπογραμμίζοντας ότι οι δύο εκθέσεις, της αρχαίας τεχνολογίας και των μουσικών οργάνων δημιουργήθηκαν με πολύ μεγάλη επιμέλεια από τον ίδιο. Είπε επίσης ότι στην έκθεση των μουσικών οργάνων θα υπάρχουν 42 εκθέματα, ενώ στην αντίστοιχη της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας άλλα 30, ενώ συμπλήρωσε ότι πηγή έμπνευσής του για την κατασκευή των εκθεμάτων αποτέλεσαν η αρχαία ελληνική γραμματεία, αλλά και μια έρευνα και μελέτη χρόνων από τον ίδιο.

Το κόστος της έκθεσης ανέρχεται στις 10.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α. και όπως δήλωσε η κ. Πρασσά είναι τόσο υψηλό λόγω της μεταφοράς των εκθεμάτων από το Κατάκολο της Ηλείας, που είναι η έδρα του μουσείου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα