Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Άστεγα Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολογικό γραφείο

Σε αναζήτηση κατάλληλου χώρου η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ενέργειες για τον εντοπισμό του κατάλληλου κτηρίου για τη στέγαση του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου Καβάλας, αρχίζει από την Τετάρτη (5/2), η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρός του, Γιώργος Γραμμένος.

Παράλληλα, ο κ. Γραμμένος, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, αναφέρθηκε και στην κατάσταση σχετικά με το θέμα του Ειρηνοδικείου της Θάσου, ένα πρόβλημα που παραμένει ανεπίλυτο εδώ και πολύ καιρό.

«Απαιτείται μια επιφάνεια 600 τ.μ. τουλάχιστον, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου»

«Είναι γνωστό ότι οι εργασίες όπου στεγάζεται σήμερα το Υποθηκοφυλακείο και το οποίο έχει αγοραστεί από επενδυτή, προχωρούν, άρα πρέπει να φύγει το Υ/Φ από εκεί, όχι σήμερα ή αύριο, αλλά οπωσδήποτε τους επόμενους δυο με τρεις μήνες. Ως εκ τούτου είμαστε σε αναζήτηση νέου χώρου, ο οποίος φυσικά πρέπει να πληροί κάποια στάνταρτς. Απαιτείται μια επιφάνεια 600 τ.μ. τουλάχιστον, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Υ/Φ και του Κ/Γ. Αυτό που είναι νεότερο σαν είδηση, είναι ότι από τα συναρμόδια υπουργεία έχει υπογραφεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη συγχώνευση του Υ/Φ της Χρυσούπολης με αυτό της Καβάλας. Χρέη υποθηκοφύλακα θα αναλάβει η υποθηκοφύλακας Χρυσούπολης», επισήμανε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Γραμμένος.

«Το αργότερο μέχρι 13 Μαρτίου που αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα ΠτΔ θα έχει υπογραφεί και το σχετικό Π.Δ. και θα έχουμε επίσημα τη συγχώνευση των δυο Υποθηκοφυλακείων»

«Είναι ένα ζήτημα που έπρεπε να λυθεί από πολύ καιρό πριν, γιατί είναι γνωστό μέχρι τώρα ότι στο Υ/Φ υπήρχε αναπληρωτής υποθηκοφύλακας, δηλαδή συμβολαιογράφος. Βρίσκεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας το σχετικό διάταγμα και είναι ένα θέμα αν θα υπογραφεί από τον κ. Παυλόπουλο ή από την κ. Σακελλαροπούλου. Σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι 13 Μαρτίου που αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα ΠτΔ θα έχει υπογραφεί και το σχετικό Π.Δ. και θα έχουμε επίσημα τη συγχώνευση των δυο Υ/Φ», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Υπάρχει κίνδυνος, αν δεν βρεθεί η κατάλληλη στέγη, να μην έχουμε Υ/Φ σε λειτουργία για κάποιο διάστημα, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για τη συναλλακτική ζωή της πόλης μας…»

«Από τη μεριά μας κάνουμε όλες τις ενέργειες και είμαστε σε αναζήτηση στέγης για να καλύψουμε αυτή τη βασική ανάγκη και να ξεκινήσει να λειτουργεί το Υ/Φ σε νέες βάσεις πλέον. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος, αν δεν βρεθεί η κατάλληλη στέγη, να μην έχουμε Υ/Φ σε λειτουργία για κάποιο διάστημα, με ό,τι κακό αυτό συνεπάγεται για τη συναλλακτική ζωή της πόλης μας, όσον αφορά τις μεταβιβάσεις ακινήτων, τα δάνεια, τις προσημειώσεις κι όλα τα σχετικά. Νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Ήδη από την Τετάρτη (5/2) ξεκινάμε να δούμε ορισμένα κτήρια τα οποία πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και πιστεύω ότι μέχρι την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα κτήριο», ανέφερε ακόμη ο κ. Γραμμένος.

«Έχουμε διαβεβαίωση από το υπουργείο ότι από έναν υπάρχοντα πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ, θα πληρωθεί και η δεύτερη οργανική θέση που προβλέπεται, ώστε να έχουμε σε πλήρη και καλύτερη λειτουργία το Ειρηνοδικείο Θάσου…»

Αναφορικά με το θέμα του Ειρηνοδικείου της Θάσου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας δήλωσε: «Είναι γνωστό το θέμα του Ειρηνοδικείου Θάσου, διπλό το πρόβλημα κι έχει να κάνει με τη στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό, γιατί μέχρι τώρα είχαμε ένα ζήτημα με την εκλογή του μονίμου υπαλλήλου ως αντιδημάρχου και την παραίτησή του. Αποσπάστηκε μια υπάλληλος από την Καβάλα μετά κόπων και βασάνων και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες, αυτή τη στιγμή το Ειρηνοδικείο Θάσου από θέμα στελέχωσης λειτουργεί σχετικά καλά. Έχουμε τη διαβεβαίωση από το αρμόδιο υπουργείο ότι από έναν υπάρχοντα πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ το 2017, θα πληρωθεί και η δεύτερη οργανική θέση που προβλέπεται από τον οργανισμό, ώστε να έχουμε σε πλήρη και καλύτερη λειτουργία το Ειρηνοδικείο, σε σχέση με αυτό που ήταν στο παρελθόν. Περιμένουμε από βδομάδα σε βδομάδα την πλήρωση αυτής της θέσης».

«Ελπίζω βάσιμα πλέον ότι τη νέα δικαστική περίοδο το Ειρηνοδικείο Θάσου θα λειτουργήσει στο νέο κτήριο, το οποίο θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις»

«Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την κατάσταση του Ειρηνοδικείου Θάσου εκεί που στεγάζεται σήμερα, σε ένα διαμέρισμα ορόφου, τελείως ακατάλληλο στο παλιό κτήριο της ΔΟΥ Θάσου, το οποίο είναι κενό. Έχει επέλθει η συμφωνία μεταξύ της ΕΤΑΔ και του υπουργείου Δικαιοσύνης, όσον αφορά το μίσθωμα το οποίο πρέπει να καταβάλλεται. Κάποιες άλλες λεπτομέρειες έχουν ρυθμιστεί σε σχέση με διαμορφώσεις χώρων, δαπάνες κλπ. Αυτό που απομένει να γίνει είναι η διαδικασία που απαιτείται από τον νόμο για την στέγαση δημοσίων υπηρεσιών, προβλέπεται από νόμο του 2003, θα πρέπει να γίνει μια διαδικασία που δεν μπορεί να παρακαμφθεί και στην οποία εμπλέκεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Ήδη είμαστε σε επαφή με την υπηρεσία στην Καβάλα, είχαμε τη Δευτέρα (3/2) μια καρποφόρα συνάντηση με την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, θα προχωρήσει κι αυτή η διαδικασία. Ελπίζω βάσιμα πλέον ότι τη νέα δικαστική περίοδο το Ειρηνοδικείο Θάσου θα λειτουργήσει στο νέο κτήριο, το οποίο θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις», δήλωσε καταληκτικά για το θέμα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Διαφημίσεις