Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Energean Wave, το νέο πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων της Energean

Ημέρα:

Το Energean Wave, πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων εγκαταστάσεων, είναι το νέο μέλος της οικογένειας της Energean Oil & Gas το οποίο επιχειρεί πλέον στον Κόλπο της Καβάλας στο πλαίσιο του εν εξελίξει γεωτρητικού προγράμματος της εταιρείας.

Το Energean Wave ναυπηγήθηκε το 2000 και είναι πιστοποιημένο, μεταξύ άλλων, από τον αμερικανικό νηογνώμονα ABS. Έχει μήκος 47,2 μέτρα, πλάτος 9,2 μέτρα και βύθιση 3,8 μέτρα, φέρει τέσσερις μηχανές Cummins ΚΤΑ 38 Μ-2 με συνολική ιπποδύναμη 5400 ίππους, είναι εφοδιασμένο με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και πυρόσβεσης και έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 60 άτομα, εξοπλισμό και εφόδια για τις εξέδρες και το γεωτρύπανο με ταχύτητα έως και 21 κόμβους την ώρα.

Με αφορμή την έναρξη των επίσημων επιχειρήσεων του Energean Wave, εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil κ. Δημήτρης Γόντικας  δήλωσε τα εξής:

«Καλωσορίζουμε το Energean Wave στην οικογένεια της Energean. Η εταιρεία αποκτά ένα μοντέρνο, απολύτως ασφαλές και με προηγμένες μεταφορικές και τεχνικές δυνατότητες πλοίο για την υποστήριξη του επενδυτικού προγράμματος στον Πρίνο, το οποίο είναι σε θέση να μεταφέρει τους εργαζόμενούς μας στις εξέδρες και περίπου στον μισό χρόνο σε σχέση με τα σκάφη μεταφοράς που χρησιμοποιούνταν ως σήμερα. Παρά τις αρνητικές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς στον κλάδο της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, όπου οι προβλέψεις παραπέμπουν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση της επενδυτικής δραστηριότητας φέτος, η Energean εξακολουθεί να επενδύει, εκσυγχρονίζοντας τις μοναδικές υποδομές της χώρας στον τομέα των υδρογονανθράκων. Επιπλέον, η Energean θωρακίζει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των εργαζομένων της καθώς και τις προοπτικές απρόσκοπτης υλοποίησης του εν εξελίξει επενδυτικού προγράμματος στον Πρίνο, το οποίο έχει ως στόχο να διασφαλίσει τη λειτουργία της πετρελαϊκής δραστηριότητας στον Κόλπο της Καβάλας για τουλάχιστον δύο ακόμη δεκαετίες. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη της εταιρείας που εργάσθηκαν επί σχεδόν δέκα μήνες με υπομονή και επιμονή για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας καθώς και το Λιμεναρχείο Καβάλας και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που συνεργάστηκαν για την ενεργοποίηση του Energean Wave. Και, βεβαίως, ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας στην Καβάλα για την κατανόησή τους στη διάρκεια των δοκιμαστικών δρομολογίων του σκάφους, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες τεχνικές βελτιώσεις για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η ηχητική όχληση».

Το Energean Wave βρίσκει στον Κόλπο της Καβάλας το μοναδικών μεταφορικών, πυροσβεστικών και διασωστικών δυνατοτήτων πλοίο Valiant Energy, ενώ αντικαθιστά το σκάφος «Άκρα Πρίνος» που χρησιμοποιούσε ως τώρα η Energean Oil & Gas για την υποστήριξη των γεωτρήσεων στην περιοχή.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Μακάριος Λαζαρίδης: Οι κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου θα είναι άδειες

«Δεν μπορεί να μην δεν είσαι ικανοποιημένος όταν οι...

1ο Μαθητικό Συνέδριο του Δήμου Παγγαίου

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...