Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Energean: Το Σωματείο εξακολουθεί να μην καταδικάζει τους τραμπουκισμούς σε βάρος των εργαζόμενων στον Πρίνο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Απάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Οιλ «Το Βαρέλι», δίνει η Energean με το παρακάτω δελτίο τύπου:

Η σπουδή του Σωματείου να αποκηρύξει οποιαδήποτε σχέση με τους τραμπουκισμούς σε βάρος των εργαζόμενων στον Πρίνο χωρίς να έχει κατηγορηθεί ότι ευθύνεται για αυτούς ίσως θυμίζει στην τοπική κοινωνία τη γνωστή παροιμία του σοφού λαού μας για εκείνον που έχει τη μύγα…

Η Energean κατήγγειλε συνεχιζόμενους τραμπουκισμούς σε βάρος εργαζομένων της που πηγαίνουν κανονικά στη δουλειά τους, παρά την επίσχεση εργασίας που εφαρμόζει το Σωματείο. Και, βεβαίως, αναφέρθηκε με σαφήνεια στην στοχοποίηση συναδέλφων στα social media με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς από μέλη του Σωματείου και πρώην εργαζόμενους.

Δυστυχώς για αυτούς που κάνουν αυτές τις αναρτήσεις, οι λογαριασμοί στα social media, είναι προσωπικοί. Εκτός αν μας πουν ότι …τους έχει κάποιος χακάρει!

Σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο εξακολουθεί ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ όλες αυτές τις βίαιες συμπεριφορές, όπως βεβαίως εξακολουθεί ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την επίθεση στο σπίτι της Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας μας παραμονές Χριστουγέννων.

Το γιατί το γνωρίζει ο κ. Κελαϊδάκης, οι συνοδοιπόροι του και οι καθοδηγητές τους.

Ας απολογηθούν γιατί άφησαν τους εργαζόμενους χωρίς επιχειρησιακή σύμβαση εδώ και έναν χρόνο

Y.Γ. Λέει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο: «Οι συνάδελφοι μας, που επέλεξαν να συστρατευθούν με την εταιρία και να την βοηθήσουν να υλοποιήσει το αντεργατικό σχέδιο της, θα έρθουν πολύ σύντομα αντιμέτωποι με τις συνέπειες της επιλογής τους, όταν αντιληφθούν ότι έγιναν υποχείρια και εργαλειοποιήθηκαν για να σταματήσει αυτή τον δίκαιο και έντιμο συνδικαλιστικό μας αγώνα».

Ας αφήσει το Σωματείο τις απειλές και τον εκφοβισμό όσων εργάζονται κι ας απολογηθεί στους εργαζόμενους του Πρίνου γιατί δεν κάθισε ποτέ στο τραπέζι του διαλόγου να συζητήσει για νέα επιχειρησιακή σύμβαση, όταν η προηγούμενη έχει λήξει εδώ και έναν χρόνο! Η εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι, όσοι επιστρέφουν στην εργασία τους, θα έχουν τους ίδιους όρους εργασίας και τις ίδιες αμοιβές, παρόλο που η διοίκηση του Σωματείου τούς άφησε χωρίς επιχειρησιακή σύμβαση.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Καβάλα Οιλ «Το Βαρέλι» εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο αγώνας μας είναι διαρκής και καθαρός. Καμία συκοφαντία της Energean δεν τον αγγίζει»

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε με αγανάκτηση την μεθοδευμένη προσπάθεια της Διοίκησης της Energean να προκαλέσει τoν κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον μας, παρουσιάζοντας μας ως κοινούς «τραμπούκους», χρεώνοντας μας με σωρεία παράνομων πράξεων και επιθέσεων κατά συναδέλφων μας και κατά συμπολιτών μας.

Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχουν τα μέλη του Σωματείου μας με τα περιστατικά φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και τις απειλές κατά συναδέλφων μας, τα οποία τεχνηέντως δημοσιοποιούνται και προβάλλονται από τα τοπικά ΜΜΕ.

Το Σωματείο έχει σαν έργο ν’ αντιμετωπίζει καταστάσεις κι όχι πρόσωπα. Οι συνάδελφοι μας, που επέλεξαν να συστρατευθούν με την εταιρία και να την βοηθήσουν να υλοποιήσει το αντεργατικό σχέδιο της, θα έρθουν πολύ σύντομα αντιμέτωποι με τις συνέπειες της επιλογής τους, όταν αντιληφθούν ότι έγιναν υποχείρια και εργαλειοποιήθηκαν για να σταματήσει αυτή τον δίκαιο και έντιμο συνδικαλιστικό μας αγώνα. Το «χτύπημα» που επιχειρεί η εργοδοσία στον θεσμικό ρόλο του Σωματείου, που αυτός είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, δεν θα κάμψει στο ελάχιστο την ηχηρή και έντονη αγωνιστική μας δράση. Μέσω των μηνύσεων και της κατασυκοφάντησης μας διαφαίνεται η προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης μας. Επίσης διαφαίνεται ο πανικός στην ορμητικότητα της διεκδίκησης τήρησης των νόμιμων διαδικασιών και της διαφύλαξης των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Περιμένουμε, πρωτίστως από την Διοίκηση της Energean να μας δώσει επιτέλους απαντήσεις σε όλα τα θέματα που τις έχουμε επανειλημμένως θέσει και αφορούν την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων, να διορθώσει όλα τα «κακώς κείμενα» και να μας επιτρέψει να επιστρέψουμε όλοι στην εργασία μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ουσιαστικό και καλόπιστο διάλογο όχι με απειλές, πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα όχι με συκοφαντίες και μηνύσεις.

Όσον αφορά όσους διασπείρουν ψευδής και συκοφαντικές κατηγορίες, ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα, αυτοί θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη σύντομα, όσο ψηλά και αν βρίσκονται…..

Όχι στην Εργολαβοποίηση του Πρίνου

Σεβασμός στον Εργαζόμενο – στο Περιβάλλον – στην τοπική κοινωνία

‘’Αγώνας μέχρι τέλους’’».

 

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις