Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Energean: Νέα «σελίδα» με νέο Σωματείο Εργαζομένων στον Πρίνο

Ακολούθησε μας

spot_img

Ήταν κάτι που αναμένονταν, από τη στιγμή που στον Πρίνο εργάζονται πάνω από 100 εργαζόμενοι και πλέον είναι πραγματικότητα: το Σωματείο Εργαζομένων στην Energean Καβάλας παίρνει σάρκα και οστά, καθώς κατατέθηκε το καταστατικό του στο Ειρηνοδικείο Καβάλας, το οποίο έδωσε και τη σχετική έγκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική αίτηση κατατέθηκε από 21 εργαζόμενους οι οποίοι συνέχισαν να εργάζονται κανονικά στον Πρίνο όλο το προηγούμενο διάστημα της αναταραχής. Προφανώς, το επόμενο βήμα είναι η ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου σε μια ακόμη νέα «σελίδα» που ανοίγει για τα Πετρέλαια της Καβάλας.

Οι σκοποί του Σωματείου

Στο Καταστατικό, μεταξύ των σκοπών του Σωματείου αναφέρονται: η ενιαία και συλλογική δράση για τη διαφύλαξη, προστασία και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, κοινωνικών και γενικότερων επαγγελματικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών του, αλλά και όλων των εργαζομένων του κλάδου, η οργάνωση των μελών του για την επίλυση των προβλημάτων τους και για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και διαβίωσής τους, η φροντίδα για την τήρηση και διεύρυνση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, η ανύψωση του μορφωτικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου των μελών, η μέριμνα για την επαγγελματική τους επιμόρφωση, κατάρτιση και εξειδίκευση κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα μέχρι τη λήξη της κατάληψης των εγκαταστάσεων από το «παραδοσιακό» σωματείο πέρυσι τον Δεκέμβριο και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους αρνήθηκαν να προσέλθουν στην εργασία τους, επικαλούμενοι «επίσχεση εργασίας για λόγους ασφαλείας», η Energean προχώρησε σε περίπου 190 απολύσεις και αναγκάστηκε σταδιακά να αντικαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της.

Πλέον, στον Πρίνο εργάζονται περίπου 130 εργαζόμενοι.

Το γραφείο των συνδικαλιστών

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι η Energean έχει προχωρήσει στην ενοικίαση χώρου στην περιοχή της Νέας Καρβάλης προκειμένου η απολυθείσα διοίκηση του «παλαιού» Σωματείου να ασκεί τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα, προφανώς για να τηρήσει το πνεύμα του νόμου. Ο ν. 1264/1982 προβλέπει κάτι τέτοιο να υπάρχει εντός του χώρου εργασίας, ωστόσο είναι σαφές ότι εδώ υπάρχει ένα κενό στον νόμο που ψηφίστηκε πριν από 40 χρόνια, καθώς δεν θα ήταν λογικό μέλη ενός Σωματείου να έχουν συνδικαλιστική δράση σε χώρο στον οποίο δεν εργάζονται πλέον. Πέραν, φυσικά, των όσων έχουν συμβεί με αποκορύφωμα τις ποινικές διώξεις κατά πρώην εργαζομένων που έχουν ασκηθεί από την Εισαγγελία και έχουν καταστήσει τη συγκατοίκηση των δύο πλευρών αδύνατη…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα