Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Energean: Ελπίδες για υπαγωγή του κοιτάσματος Πρίνου στο καθεστώς κρατικών ενισχύσεων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκδηλώνεται για την έκβαση του αιτήματος της κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες για την υπαγωγή της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος του Πρίνου στο καθεστώς των κρατικών ενισχύσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Energean, διαχειρίστρια της παραχώρησης, έχει γίνει αποδέκτης θετικών μηνυμάτων από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με το πακέτο στήριξης για τη διάσωση του Πρίνου. Πηγές αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται να ολοκληρώνει την ανταλλαγή αλληλογραφίας με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές και είναι πολύ πιθανόν σύντομα να ανάψει το πράσινο φως. Η καθυστέρηση στις διαδικασίες, μιας κι έχουν περάσει σχεδόν εννιά μήνες από την υποβολή του αιτήματος, συνοδευόμενο και από το επιχειρησιακό σχέδιο ύψους 75 εκ. ευρώ της εταιρίας, αποδίδεται στο γεγονός πως επρόκειτο ουσιαστικά για μοναδική περίπτωση στην Ε.Ε. Δηλαδή να είναι το μόνο αίτημα κρατικής στήριξης για δραστηριότητα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Παρατάσεις

Την ίδια στιγμή η Energean Oil & Gas, του ομίλου της Energean, υπέβαλλε αίτημα στην ΕΔΕΥ για την παράταση κατά τέσσερα χρόνια του σταδίου ερευνών στις «ερευνητικές υποπεριοχές των περιοχών εκμετάλλευσης Πρίνου και Νότιας Καβάλας».

Η ΕΔΕΥ απάντησε θετικά, δηλαδή συναίνεσε στο αίτημα αυτό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι ερευνητικές εργασίες των συγκεκριμένων περιοχών.

Η παράταση δόθηκε μέχρι και τις 19 Μαρτίου του 2025, ενώ να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες εργασίες δεν έχουν σχέση με το πρόγραμμα ανάπτυξης του Πρίνου, αλλά με τις έρευνες που έχει ξεκινήσει η εταιρία για τον εντοπισμό πιθανόν νέων στόχων.

(πηγή: https://energypress.gr)

spot_img

Διαφημίσεις