Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Χωρίς προϋποθέσεις δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του Πρίνου

Ακολούθησε μας

Παρά την ένταση που επικράτησε, η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας  για τα πετρέλαια του Πρίνου ήταν χρήσιμη και διαφωτιστική. Έγινε απ’ όλους αντιληπτό ότι ο Πρίνος βρίσκεται στη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του και αν δεν υλοποιηθεί μία σειρά σχεδίων, η δραστηριότητα δεν είναι δυνατό να συνεχισθεί.

Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Κ. Νικολάου, ήταν ξεκάθαρος ως προς τα παραπάνω. Τα νούμερα δεν βγαίνουν και οι μέτοχοι είναι δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η δραστηριότητα του Πρίνου παρουσιάζει συνέχεια ζημιές. «Ο Μαθιός Ρήγας απολογείται σε άλλους μετόχους, μετά την εισαγωγή της Energean στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και οι μέτοχοι δεν είναι ευχαριστημένοι να αιμοδοτούν, υπογράμμισε ο κ. Νικολάου.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, πρέπει να υπάρξουν 3 προϋποθέσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί ο Πρίνος. Πρώτον να γίνει μείωση του προσωπικού, δεύτερον να υλοποιηθεί στο σχέδιο για την αποθήκη διοξειδίου του άνθρακα και τρίτον να προχωρήσει η επένδυση στο κοίτασμα «Ε».

Ακόμη κι αν πάρουμε το δάνειο των 100 εκ. ευρώ, ο Πρίνος θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 10-15 χρόνων, αλλιώς δεν μπορεί να συνεχίσει, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολάου.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Energean Σωτήρης Χιωτάκης, ανέφερε ότι ακόμα κι αν αύριο εγκριθεί το δάνειο, θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια για να ενεργοποιηθεί το κοίτασμα «Ε», καθώς ακόμα δεν έχουν εγκριθεί οι άδειες εκμετάλλευσης του βυθού. «Μέχρι τότε η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ζημιές, ενώ θα πρέπει να πληρώνει και τα δάνειά της», είπε ο κ. Χιωτάκης.

Μπροστά στην δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, είναι απαραίτητο ένα κοινό μέτωπο εταιρείας και εργαζομένων, για να διασωθεί ο Πρίνος. Οι συμβιβασμοί εκατέρωθεν είναι αναγκαίοι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αποφευχθεί το «μοιραίο». Με μεγάλους χαμένους τους εργαζόμενους και την τοπική οικονομία…

Η έκπληξη από τον Άρη Βέρρο

Έκπληξη ήταν, για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», η τοποθέτηση του επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών» Άρη Βέρρου κατά την συζήτηση του θέματος των πετρελαίων του Πρίνου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Ο κ. Βέρρος χαρακτήρισε θετική την παρουσία των κ. Κ. Νικολάου και Σ. Χιωτάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι πρώτη φορά βρίσκονται εκπρόσωποι της εταιρείας στο Δ.Σ. για να ενημερώσουν το Σώμα.

Συνεχίζοντας ζήτησε απ’ όλους ψυχραιμία, τονίζοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία είναι κατά πόσο μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία της η εταιρεία και να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας.

«Η εταιρεία πρέπει όχι μόνο να γίνει βιώσιμη, αλλά να έχει κέρδη. Γιατί τα κέρδη θα είναι για όλους», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βέρρος.

Ψύχραιμη και ρεαλιστική τοποθέτηση από τον επικεφαλής μίας παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ είναι η έκπληξη, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις επιδίδονται σε πλειοδοσία «φιλεργατικών» δηλώσεων για την δημιουργία «αριστερών» εντυπώσεων. Προφανώς υπάρχει και ο άλλος ΣΥΡΙΖΑ…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα