Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Τι απαντούν οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια για το έλεγχο από το υπουργείο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από το Σωματείο Εργαζομένων στην Kαβάλα Oil «Το Βαρέλι» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Τον έλεγχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον έχουμε ζητήσει από καιρό και ήταν για τους εργαζόμενους επιδιωκόμενος στόχος»

«Το ότι η Διοίκηση της Energean είναι σε πλήρη σύγχυση το γνωρίζουμε μήνες τώρα. Προσπαθεί με την μέθοδο άλλα λέμε άλλα εννοούμε και άλλα πράττουμε να μπερδέψει εργαζόμενους – θεσμικά όργανα και ΜΜΕ, αλλά το μόνο που επιτυγχάνει είναι να μπερδεύεται αυτή η ίδια.

Τον έλεγχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος τον έχουμε ζητήσει από καιρό και ήταν για τους εργαζόμενους επιδιωκόμενος στόχος. Η εταιρεία ως συνήθως προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να παρουσιάσει ως κατάληψη την περιφρούρηση ασφαλούς λειτουργίας.

Μπροστά στην όλη θολή παρουσίαση της κατάστασης από την εταιρεία και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση της αστυνομίας προχωρήσαμε με πρόταση μας στο να δημιουργήσουμε καταλυτικές συνθήκες πραγματοποίησης του ελέγχου δημιουργώντας μεικτό κλιμάκιο που αποτελείται από πέντε μέλη εκπροσώπους της εταιρείας, πέντε μέλη εκπροσώπους του Σωματείου και πέντε μη ένστολους αστυνομικούς για να συνοδεύσει την αποστολή του Υπουργείου και να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος.

Η πρόταση μας έγινε αποδεκτή και άρχισε ο έλεγχος. Δυστυχώς τα γεγονότα έτρεξαν και οι συνήθως πρόθυμοι παρουσίασαν την εικόνα που ήθελε αρχικά η εταιρεία και αναγκάστηκαν να γίνουν από κάποια τοπικά ΜΜΕ έντιμες διορθώσεις, κάποιοι άλλοι παρέμειναν στον ρόλο που με το αζημίωτο παπαγαλίζουν και παραπληροφορούν την κοινή γνώμη ότι όλα έγιναν όχι μετά από την πρόταση μας, αλλά με παρέμβαση εισαγγελέα.

Μπορεί η λέξη ντροπή να μην τους καλύπτει και να χρειάζονται και άλλες αποδείξεις. Στην συνείδηση μας πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ψεύτες και οι συκοφάντες κατέχουν την χειρότερη θέση στην μνήμη μας, όμως την πρώτη.

Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως 40 χρόνια τώρα με ασφάλεια και με προσφορά στην κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Όχι στην εργολαβοποίηση του Πρίνου

Σεβασμός στον εργαζόμενο στο περιβάλλον, στην τοπική κοινωνία

«Αγώνας μέχρι τέλους»

spot_img

Διαφημίσεις