Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

«Ταφόπλακα» για τους μεταφορείς η αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

«Ταφόπλακα» για τους μεταφορείς, χαρακτηρίζει ο αυτοκινητιστής και πρώην συνδικαλιστής, Ανέστης Τσουρουκίδης, τα όσα διαρρέουν τις τελευταίες ημέρες περί εξίσωσης της τιμής του πετρελαίου κίνησης με την αμόλυβδη βενζίνη.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο κ. Τσουρουκίδης υπογραμμίζει με έμφαση ότι αν τελικά κάτι τέτοιο περάσει, τότε οι επιδράσεις θα είναι αλυσιδωτές σε όλα τα επαγγέλματα που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κίνησης, καθώς και σε όλους τους τομείς του εμπορίου, αφού θα ανέβουν τα κόμιστρα.

«Θέλουν να μας πάρουν και το τελευταίο ευρώ…»

«Ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση είναι να αυξήσει επιπλέον την τιμή του πετρελαίου κίνησης, με το οποίο δουλεύουν οι πάντες. Θέλουν το τελευταίο ευρώ που βγάζουμε κι εμείς προσπαθώντας να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας να μας το πάρουν μέσω μιας τέτοιας πιθανής εξίσωσης. Αμέσως θα ακολουθήσουν αυξήσεις κομίστρων κλπ., αλλά από ποιον να ζητήσεις αύξηση όταν ο ένας κρατάει το άλλον για να μην πέσουμε στον ωκεανό και πνιγούμε», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Τσουρουκίδης.

«Μιλάμε καθαρά για ένα επιπλέον εισπρακτικό μέτρο»

«Η πρώτη φορά Αριστερά έχει δείξει το πραγματικό της πρόσωπο και χτυπά την μικρομεσαία τάξη, γιατί όλοι οι άλλοι δεν τους ενδιαφέρουν. Αυτό το μέτρο θα είναι ό,τι χειρότερο, θα είναι στην κυριολεξία η ταφόπλακά μας. Μιλάμε για 30 λεπτά επιπλέον ανά λίτρο. Μιλάμε για ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο, το οποίο θα επιβάλει μια κυβέρνηση, που μέχρι τώρα έλεγε ότι θα στηρίξει τη μεσαία τάξη. Πιστεύω ότι σε πρώτη φάση έπεσε στο τραπέζι για να καταγράψουν αντιδράσεις. Αλλά με το πρόσωπο που έχουν δείξει ως τώρα, το ανάλγητο, νομίζω ότι δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό από αυτούς. Πρέπει να υπάρξει διάλογος πρώτα κι ελπίζω τελικά να μην αποφασιστεί καμιά τέτοια εξίσωση στην τιμή του κίνησης με την βενζίνη», συμπλήρωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσουρουκίδης.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις