Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Σωτήρης Χιωτάκης: «Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να ανακληθούν οι απολύσεις στα Πετρέλαια»

Μανώλης Κελαϊδάκης: Θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να ανακληθούν οι απολύσεις στα Πετρέλαια», δήλωσε μιλώντας στον KavalaNews 102,8, ο εκπρόσωπος Τύπου της Energean Σωτήρης Χιωτάκης.

Ο κ. Χιωτάκης χαρακτήρισε δυσάρεστη εξέλιξη τις απολύσεις στα Πετρέλαια, αλλά πρόσθεσε πως το Σωματείο Εργαζόμενων αρνήθηκε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

«Το αίτημα της εταιρείας για διάλογο εισακούστηκε μετά την αστυνομική επέμβαση» υπογράμμισε ο κ. Χιωτάκης και τόνισε πως για όσους απολύθηκαν υπάρχουν πιστοποιημένες παραβιάσεις στους κανόνες ασφαλείας και λειτουργίας του εργοστασίου.

«Θα περιμέναμε μια άλλη συμπεριφορά από ένα σωματείο. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να ανακληθούν οι απολύσεις», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Energean.

Καταληκτικά τόνισε πως μετά τις απολύσεις των συγκεκριμένων εργαζόμενων υπάρχει πλέον αίσθημα ανακούφισης σε όσους εργάζονται στο εργοστάσιο.

Μανώλης Κελαϊδάκης: Θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Μανώλης Κελαϊδάκης, μιλώντας στον KavalaNews 102,8, χαρακτήρισε παράνομες τις 24 απολύσεις και είπε ότι θα ακολουθήσει προσφυγή στην Δικαιοσύνη.

Ο κ. Κελαϊδάκης υποστήριξε πως οι απολύσεις έχουν στόχο την διάλυση του Σωματείου και τον εκφοβισμό των υπόλοιπων εργαζόμενων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για να επιστρέψουν στο εργοστάσιο με τους όρους που θέτει η Ενεργειακή.

«Δυστυχώς η ίδια η εταιρεία έχει αποφασίσει να θέσει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου» ανέφερε ο κ. Κελαϊδάκης και προειδοποίησε με κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

spot_img

Διαφημίσεις