Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Πρόσκληση προς το Σωματείο εργαζομένων στον Πρίνο σε διαβούλευση για να τεθεί μέρος του προσωπικού σε διαθεσιμότητα

Energean: Το Σωματείο παίρνει και πάλι στο λαιμό του τους εργαζόμενους

Ακολούθησε μας

Από την Energean εκδόθηκε η ακολουθη ανακοίνωση:

Η Energean απέστειλε σήμερα προς το Σωματείο των εργαζομένων στον Πρίνο πρόσκληση σε διαβούλευση προκειμένου να τεθεί μέρος του προσωπικού σε διαθεσιμότητα, καθώς έχει ανασταλεί η οικονομική δραστηριότητα της εταιρείας στην περιοχή της Καβάλας με υπαιτιότητα του Σωματείου.

Η πρόσκληση γίνεται κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 10 του ν. 3198/1955 και 4 παρ.1 του ν. 3846/2010. Η Energean αναγκάζεται να προχωρήσει σε αυτήν την διαδικασία με δεδομένο ότι:

-Οι συσσωρευμένες φορολογικές ζημιές από την δραστηριότητα της εταιρείας στον Πρίνο φτάνουν τα 313 εκατ. ευρώ.

-Οι καθαρές εκροές για την τρέχουσα χρονιά από τη δραστηριότητα στον Πρίνο εκτιμώνται σε 48 εκατ. ευρώ

-Η κατάληψη του εργοστασίου από το Σωματείο αποτρέπει παράνομα τη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις και να διοικήσει.

-Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει με ασφάλεια το εργοστάσιο και να ξεκινήσει η παραγωγική διαδικασία, όπως άλλωστε επισημαίνει και σε σχετική της επιστολή προς την εταιρεία μας η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) η οποία, ως εποπτεύουσα αρχή, ζητεί να παραμείνουν κλειστές οι εγκαταστάσεις μέχρις ότου η εταιρεία εγγυηθεί για την ασφαλή λειτουργία τους και μέχρι η ΕΔΕΥ να μεταβεί με εκπροσώπους της εταιρείας στις θαλάσσιες εξέδρες για τη διενέργεια σχετικής επιθεώρησης.

Η διοίκηση της Energean έχει κατ΄ επανάληψη καλέσει το Σωματείο να σταματήσει την παρανομία στον Πρίνο, να άρει την κατάληψη των εγκαταστάσεων, να επιτρέψει στη διοίκηση του Πρίνου να μεταβεί στις εγκαταστάσεις για να διοικήσει και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ώστε να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια οι εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ εταιρείας και Σωματείου, όπως κατ΄ επανάληψη έχουμε προσπαθήσει, εισπράττοντας σταθερά άρνηση και αδιαλλαξία.

Δυστυχώς, το Σωματείο και οι καθοδηγητές του κράτησαν ως τώρα μια ανένδοτη και αδιέξοδη στάση, εμμένοντας στην παρανομία και εκβιάζοντας, ουσιαστικά, την εταιρεία, τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία της Καβάλας.

Οι εμπνευστές όλης αυτής της πρακτικής και η υπό τον κ. Μανώλη Κελαϊδάκη διοίκηση του Σωματείου δεν μάς αφήνουν άλλα περιθώρια και παίρνουν στο λαιμό τους τους εργαζόμενους του Πρίνου. Καμία επιχείρηση δεν διοικείται με αντάρτικα και τσαμπουκάδες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα