Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Να δουν και τα εγγόνια τους στον Πρίνο;

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Άναψαν» τα αίματα χθες στα πετρέλαια με την ανακοίνωση της Ενεργειακής να τοποθετήσει νέα διοικητική ομάδα στον Πρίνο, ανακοινώνοντας ότι ο Βαγγέλης Παππάς και ο Διευθυντής του εργοστασίου Κώστας Ιωαννίδης συνταξιοδοτούνται.

Αναμενόμενη η έντονη αντίδραση του Σωματείου, αλλά πραγματικά είναι φοβερό να συζητούμε αν πρόκειται για απόλυση ή συνταξιοδότηση των δύο ιστορικών διευθυντικών στελεχών!

Κάπου 40 χρόνια δούλεψαν στον Πρίνο, έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης καιρό τώρα. Η εταιρεία τους προσέφερε εθελουσία, δεν την δέχθηκαν. Τους ζήτησε να ασκήσουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης και να αποχωρήσουν οικειοθελώς, ούτε αυτό το δέχθηκαν. Ε, μετά ο νόμος προβλέπει καταγγελία συνταξιοδότησης!

Εκτός αν για τους συνδικαλιστές ο Παππάς και ο Ιωαννίδης, βαδίζοντας προς τα 70 τους, δεν θα έπρεπε να αποχωρήσουν… ποτέ και να δουν (γεροί να είναι οι άνθρωποι) όχι μόνο τα παιδιά τους, αλλά και τα εγγόνια τους να δουλεύουν στις εγκαταστάσεις!

Η ανακοίνωση του σωματείο εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ

Από το σωματείο εργαζομένων στην ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ “Το Βαρέλι”, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Σήμερα (χθες) η εργοδοσία προχώρησε σε μία ακόμη αιφνίδια, παράνομη και καταχρηστική ενέργεια εις βάρος μας. Μία ενέργεια που μοναδικό σκοπό έχει την διάσπαση μας, τον εκφοβισμό μας και την ανακοπή της δυναμικής, νόμιμης συνδικαλιστικής παρουσίας και δράσης μας.
Είναι προφανές πλέον ότι η εργοδοσία μπροστά στον βωμό του μεγαλύτερου επιχειρηματικού κέρδους είναι έτοιμη να καταπατήσει κάθε εργατικό νόμο αλλά και κάθε ηθικό κανόνα.
Οι ενέργειες της που προσχηματικά καλύπτονται πίσω από τον μανδύα της δήθεν αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του Πρίνου έχουν στην πραγματικότητα ακριβώς τον αντίθετο στόχο. Την πλήρη εργολαβοποίηση μας, την παροχή της εργασίας μας υπό ανασφαλείς συνθήκες χωρίς κανένα εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, την καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μας.
Ο Πρίνος όντως αλλάζει σήμερα αλλά όχι προς το καλύτερο. Ο Πρίνος από σήμερα γίνεται «εργασιακή γαλέρα» και φυσικά μία «εργασιακή γαλέρα» δεν μπορεί να μακροημερεύσει και δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα ούτε στους εργαζόμενους, ούτε στην τοπική κοινωνία, ούτε στην Ελλάδα.
Οι πρώτες απολύσεις είναι γεγονός αλλά δεν θα μας πτοήσουν ούτε θα ανακόψουν τον αγώνα που δίνουμε. Ο Κώστας Ιωαννίδης και ο Βαγγέλης Παππάς απολύθηκαν σήμερα και δεν συνταξιοδοτήθηκαν, όπως ψευδώς αναφέρει στην κατάπτυστη επιστολή της η κ. Κατερίνα Σαρδή, που τολμάει να μας αποκαλεί συναδέλφους. (επισυνάπτεται το αληθινό της γράμμα). Συνάδελφος δεν γίνεσαι επειδή τυχαίνει να έχεις υπογράψει ένα χαρτί στην ίδια εταιρία. Συνάδελφος γίνεσαι με το να σταθείς δίπλα μας στους συνδικαλιστικούς αγώνες και να υπερασπιστείς τα εργασιακά δικαιώματα όλων. Και εμείς ξέρουμε τι πάει να πει αλληλεγγύη και πραγματικός γνήσιος και υγιής συνδικαλισμός.

Εμείς λοιπόν ευτυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με την συντάκτρια της επιστολής αλλά έχουμε αντιληφθεί ήδη τον ρόλο της και την αποστολή της και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα αποτελέσει ποτέ μέρος της ιστορίας του Πρίνου ούτε φυσικά μέλος της οικογένειας του, αλλά θα μείνει στη λήθη της ιστορίας όπως ακριβώς θα μείνει και το νέο διοικητικό σχήμα και η σημερινή εργοδοσία.

Γιατί εμείς είμαστε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Πρίνου. Αποκλειστικά σ’ εμάς και στον Κώστα Ιωαννίδη και στον Βαγγέλη Παππά, οφείλεται ότι ο Πρίνος έκλεισε φέτος 40 χρόνια παραγωγής.

Ο Πρίνος είναι το σπίτι μας και η ζωή μας και ο Κώστας Ιωαννίδης και ο Βαγγέλης Παππάς είναι η οικογένεια μας.

Θα σταθούμε δίπλα τους σε κάθε βήμα του νέου αγώνα συνδικαλιστικού και δικαστικού που καλούνται να δώσουν, όπως σταθήκαμε δίπλα τους τόσα χρόνια και όπως θα σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο που θα μας χρειαστεί ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε λόγο.
Καλούμε την Διοίκηση της Energean, έστω και την ύστατη στιγμή, να ανακαλέσει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις και να διασφαλίσει την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου, προς όφελος όλων και κυρίως της τοπικής κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι ενωμένοι σαν γροθιά θα αντισταθούμε σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία με οποιοδήποτε κόστος για εμάς.

Η ασφάλεια της ζωής μας και της περιοχής είναι πάνω από όλα, εκπτώσεις δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση.

Γαλέρα εργοστασιακή όπου καταπατείται κάθε έννοια αξιοπρέπειας δεν θα περάσει.
Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει όσες απειλές και εκφοβισμοί πραγματοποιηθούν.

Γιατί αγώνας που χάνεται είναι μόνο αυτός που δεν δίνεται!!!

ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Μ. Κελαϊδάκης Στ. Τσάγκας

spot_img

Διαφημίσεις