Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Μπλόκο και σε επίσκεψη για έλεγχο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας από την κατάληψη του Πρίνου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από την Energean εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Οι καταληψίες του Πρίνου προέβησαν το πρωί της Πέμπτης σε μια ακόμη παρανομία, καθώς μπλόκαραν επίσκεψη κλιμακίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις εγκαταστάσεις.

To κλιμάκιο του Υπουργείου μετέβη στις χερσαίες εγκαταστάσεις στις 9.30 το πρωί, συνοδευόμενο από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο και Country Manager της Energean στην Ελλάδα Δρ. Κατερίνα Σάρδη, τον αντιπρόεδρο της εταιρείας στην Ελλάδα Δρ. Κωνσταντίνο Νικολάου, τον Mark Rayfield, Διευθυντή της Περιοχής Εκμετάλλευσης Πρίνου (Prinos Asset Manager), τον Παύλο Αφένδρα, Διευθυντής Λειτουργίας (Operations Team Leader) του Πρίνου και τον Βασίλη Τσέτογλου, Διευθυντή Ασφάλειας, Υγείας και Περιβάλλοντος του ομίλου Energean.

Η επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου έχει τον χαρακτήρα επιθεώρησης, ωστόσο η ομάδα των καταληψιών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σωματείου Μανόλη Κελαϊδάκη, απαγόρευσε εκ νέου την είσοδο σε διοικητικά στελέχη της Energean, με αποτέλεσμα η επίσκεψη και ο προγραμματισμένος έλεγχος από το Υπουργείο να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Προφανώς δεν έχει νόημα, αλλά η Energean καλεί και πάλι το Σωματείο εργαζομένων να τερματίσει την παρανομία, να άρει την κατάληψη, η οποία εγείρει προφανέστατα ζητήματα ασφαλείας για τους εργαζόμενους, τις εγκαταστάσεις και το περιβάλλον, και να επιτρέψει την είσοδο της διοίκησης του Πρίνου, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς επαναλειτουργίας και επανέναρξης της παραγωγικής δραστηριότητας, να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία της εταιρείας, να μην υπάρξουν νέα διοικητικά μέτρα και να μην χάνει η κοινωνία της Καβάλας έναν από τους βασικούς οικονομικούς της πνεύμονες.

spot_img

Διαφημίσεις