Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Κανονικά συνεχίζονται τα έργα για το δίκτυο φυσικού αερίου

Χρήστος Γάκης: Θα γίνουν εκτροπές για να μπορέσουμε να προλάβουμε κάποια έργα που γίνονται από τον δήμο και να μην έχουμε ράβε ξήλωνε / Τον χειμώνα του 2022 θα υπάρχουν σπίτια που θα μπορούν να κάνουν χρήση φυσικού αερίου

spot_img

Ακολούθησε μας

Κανονικά και μάλιστα πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, συνεχίζονται τα έργα για το δίκτυο φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Π.Α.Μ.Θ., Χρήστος Γάκης.

«Το φυσικό αέριο εξακολουθεί να έχει αρκετή ζήτηση, υπάρχουν πολλές αιτήσεις και ενδιαφέρον από τους πολίτες για τον αγωγό που κατασκευάζεται στην περιοχή μας», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Γάκης.

«Θα γίνουν εκτροπές, ουσιαστικά για να μπορέσουμε να προλάβουμε κάποια έργα που γίνονται από τον δήμο, όπως για παράδειγμα στην πλατεία Καπνεργάτη, για να μην έχουμε ράβε ξήλωνε…»

 «Παρά το γεγονός ότι όντως ζούμε σε μια περίοδο ενεργειακής κρίσης, το φυσικό αέριο εξακολουθεί σαν μορφή ενέργειας να είναι πιο φθηνή συγκριτικά με άλλες, όπως είναι το πετρέλαιο ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα. Τα έργα συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα βρισκόμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Θα γίνουν εκτροπές, ουσιαστικά για να μπορέσουμε να προλάβουμε κάποια έργα που γίνονται από τον δήμο, όπως για παράδειγμα στην πλατεία Καπνεργάτη. Θα προσπαθήσουμε να συντονιστούμε με τον δήμο Καβάλας, για να μην έχουμε ράβε ξήλωνε. Οπότε θα προχωρήσει πιο άμεσα το έργο στον Καπνεργάτη και μετά θα συνεχίσουν τα υπόλοιπα», ανέφερε στη συνέχεια των όσων είπε στον «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

«Προχωράμε πολύ γρήγορα και τον χειμώνα του 2022 θα υπάρχουν σπίτια που θα μπορούν να κάνουν χρήση φυσικού αερίου. Άρα προς το φθινόπωρο θα γίνουν οι πρώτες συνδέσεις»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ισχύει η δέσμευση για τις πρώτες συνδέσεις νοικοκυριών με φυσικό αέριο εντός του 2022, ο κ. Γάκης απάντησε: «Ήδη υπάρχουν εκκρεμείς αιτήσεις που έγιναν διαδικτυακά και σιγά σιγά θα προχωρήσει και η εταιρεία στο άνοιγμα γραφείου στην πόλη της Καβάλας, μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μπορεί ο κόσμος να απευθύνεται εκεί. Προχωράμε πολύ γρήγορα και τον χειμώνα του 2022 θα υπάρχουν σπίτια που θα μπορούν να κάνουν χρήση φυσικού αερίου. Άρα προς το φθινόπωρο θα γίνουν οι πρώτες συνδέσεις και μέσα στο 2022 θα μπορούν να συνδεθούν όσοι θέλουν. Προέχει η κατασκευή του έργου στην Καβάλα. Από εκεί και μετά θα μπουν στο σχέδιο οι πόλεις της Ελευθερούπολης και της Χρυσούπολης που είναι τα επόμενα αστικά κέντρα. Το 2023 θα συνεχίζεται το έργο στην Καβάλα και θα επεκτείνεται με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια των άλλων περιοχών της Π.Ε. Καβάλας».

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο. Ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά αποτελεί κομμάτι γεωστρατηγικής σημασίας, γιατί θα είναι κόμβος παροχής ενέργειας και για τα Βαλκάνια…»

Σχολιάζοντας τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Γάκης σημείωσε: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο. Ο σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη ουσιαστικά αποτελεί κομμάτι γεωστρατηγικής σημασίας, γιατί θα είναι κόμβος παροχής ενέργειας και για τα Βαλκάνια. Είναι μια λύση για την ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας μας, αφού με τις εξελίξεις στο ενεργειακό θα πρέπει να δούμε κι εμείς την ενεργειακή αυτονομία μας. Η κατασκευή αυτού του σταθμού θα μας παρέχει τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε υγροποιημένο φυσικό αέριο και να το έχουμε για άμεση χρήση τόσο για εμάς, όσο και για τις συνεργαζόμενες χώρες. Θα μας δώσει μια αυτονομία, αλλά και το να έχουμε πρόσβαση σε πιο φθηνή ενέργεια. Είναι μεγάλο έργο. Η περιοχή μας είχε μετατραπεί τα προηγούμενα χρόνια σε περιοχή διέλευσης αγωγών χωρίς να έχει δικαίωμα χρήσης. Πλέον η περιοχή μας αναβαθμίζεται και χρησιμοποιεί το αέριο που περνά από εδώ οπότε και γεωστρατηγικά αναπτύσσεται, αλλά και οικονομικά γιατί δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

«Θα γίνουν κι άλλες δωρεές από την εταιρεία, οι οποίες θα προγραμματιστούν με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή μας και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες»

Ο Χρήστος Γάκης αναφέρθηκε ακόμη στις δωρεές που γίνονται από τη ΔΕΔΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.

«Πρόσφατα κατασκευάστηκε το ανοιχτό γυμναστήριο στο Πάρκο Φαλήρου, ενώ έγιναν δωρεές σε νοσοκομεία και παιδικές χαρές. Θα γίνουν κι άλλες δωρεές από την εταιρεία, οι οποίες θα προγραμματιστούν με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή μας και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Θα μπουν προτεραιότητες και εξετάζουμε μήπως γίνουν δωρεές και σε σχολεία για τεχνικό εξοπλισμό. Είναι σημαντικό μια εταιρεία που κατασκευάζει έναν αγωγό που θα ωφελήσει την περιοχή  να προχωρά σε δωρεές, αποδεικνύοντας ότι όποιος έρχεται να επενδύσει σε μια περιοχή και να κερδίσει θα πρέπει να επιστρέφει κάτι στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται. Γενικότερα θα υπάρξει συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. για το ποιες ανάγκες υπάρχουν ώστε να δοθούν δωρεές», τόνισε σχετικά.

«Παρατηρήσαμε κακοτεχνίες σε ορισμένα σημεία του οδοστρώματος και τώρα μετά το Πάσχα που επέστρεψαν τα συνεργεία, θα γίνουν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο…»

 Αναφορικά με το θέμα της αποκατάστασης του οδοστρώματος στα σημεία απ’ όπου διέρχεται το νέο δίκτυο, ο κ. Γάκης επισήμανε: «Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον επιβλέποντα της εταιρείας για την κατασκευή του έργου. Οι αποκαταστάσεις γίνονται στον προβλεπόμενο χρόνο, παρά την καθυστέρηση που υπήρξε στην αρχή. Παρατηρήσαμε κακοτεχνίες σε ορισμένα σημεία του οδοστρώματος και τώρα μετά το Πάσχα που επέστρεψαν τα συνεργεία, θα γίνουν οι απαραίτητες αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο. Η ΔΕΔΑ επιθυμεί να μην υπάρχουν κακοτεχνίες στο οδόστρωμα κι έχει θέσει όρο στην εργολήπτρια εταιρεία ότι για δυο χρόνια μετά την αποπεράτωση των έργων όποια ζημιά προκύπτει στο οδόστρωμα να την διορθώνει η εργολήπτρια εταιρεία».

«Θα προσπαθήσουμε τα έργα που θα γίνονται στο κέντρο να υλοποιούνται σε συνεργασία με τον δήμο Καβάλας και ταυτόχρονα για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία του κόσμου…»

 Τέλος ερωτηθείς σχετικά με το αν θα υπάρξει ταλαιπωρία στο κέντρο της Καβάλας λόγω των έργων και μάλιστα στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου που ακολουθεί, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απάντησε: «Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό, ώστε να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των πολιτών. Θα προσπαθήσουμε τα έργα που θα γίνονται στο κέντρο να υλοποιούνται σε συνεργασία με τον δήμο και ταυτόχρονα για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία του κόσμου. Πρέπει να είναι όσο το δυνατό λιγότερη η όχληση, καθώς μπαίνουμε στην τουριστική περίοδο. Μια επιβάρυνση θα υπάρξει, είναι αναπόφευκτο, αλλά θα προσπαθήσουμε αυτή να είναι όσο το δυνατό μικρότερη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα