Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Ευκαιρία για αλλαγή του ενεργοβόρου θερμοσίφωνα

Ημέρα:

Απόστολος Παυλίδης: Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα για οποίον έχει έναν παλιό θερμοσίφωνα / Ο προϋπολογισμός νομίζω ότι θα υπερκαλύψει τη ζήτηση που θα υπάρξει / Εν αναμονή των νέων προγραμμάτων «Εξοικονομώ»

 Για την προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», το οποίο αφορά την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας, ηλιακούς θερμοσίφωνες, μίλησε στον «Ενήμερο», ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Απόστολος Παυλίδης.

Όπως τόνισε αρχικά, η προδημοσίευση θα παραμείνει αναρτημένη έως και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 και θα είναι ανοικτή σε σχόλια επί του κειμένου, στο e-mail programmathermosifonas@prv.ypeka.gr

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος  «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

 Μερικά από τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η επιδότηση 50%-60% ανάλογα με το εισόδημα, αλλά και η υποχρεωτική απόσυρση προς ανακύκλωση των παλαιών θερμοσιφώνων που αντικαθίστανται, οι οποίοι θα πρέπει να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους, κάτι που θα επιβεβαιωθεί μετά από γενικό οπτικό έλεγχο, ενώ πριν την αντικατάστασή τους, να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία (όχι σε επαγγελματικό χώρο), η οποία δηλώνεται στην αίτηση χρηματοδότησης. Επίσης θα πρέπει να είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλλει μία μόνο αίτηση, ενώ δεν είναι επιλέξιμοι ωφελούμενοι με μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας το οποίο υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ. Ακόμη, δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για νοικοκυριά, που έχουν υποβάλλει αίτηση ή έχουν ενταχθεί σε άλλο πρόγραμμα ενεργειακής εξοικονόμησης, όπως για παράδειγμα το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» ή το «Εξοικονομώ 2021».

«Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα γι’ αυτόν ο οποίος έχει στην οικία του έναν παλιό θερμοσίφωνα. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος νομίζω ότι θα υπερκαλύψει τη ζήτηση που θα υπάρξει…»

 «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Πήρε παράταση η έναρξη της υποβολής των αιτήσεων, διότι, ως είθισται, τους θερινούς μήνες κάνουμε τέτοιου είδους εργασίες. Μετά τις 24 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η ημερομηνία εκκίνησης υποβολής των αιτήσεων για τους δυνητικούς δικαιούχους. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να αντικατασταθούν οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες στα σπίτια των ιδιωτών με ηλιακούς θερμοσίφωνες, για να αξιοποιηθεί η ηλιακή ενέργεια και να φύγουμε από τις ενεργοβόρες συσκευές και να περάσουμε σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις που θα αποσαφηνιστούν στον επίσημο οδηγό, μετά την προδημοσίευση. Σε γενικές γραμμές προβλέπεται επιδότηση και της προμήθειας και του κόστους εγκατάστασης, σε ποσοστό 50% έως 60% ανάλογα με το εισόδημα. Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα γι’ αυτόν ο οποίος έχει στην οικία του έναν παλιό θερμοσίφωνα. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, το οποίο θεωρώ ότι θα «τρέξει» γρήγορα, είναι 100 εκατομμύρια ευρώ, επομένως νομίζω ότι θα υπερκαλύψει τη ζήτηση που θα υπάρξει», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο Απόστολος Παυλίδης.

Εν αναμονή των νέων προγραμμάτων «Εξοικονομώ», για επαγγελματίες και για ιδιώτες

 Ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», επισήμανε ότι εν αναμονή βρίσκεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για τους επαγγελματικούς χώρους, όπως επίσης και το νέο «Εξοικονομώ» για τους ιδιώτες.

«Όλα αυτά τα περιμέναμε ούτως ή άλλως μέσα στον Μάρτιο. Άρα θεωρώ ότι αν δεν γίνει μέσα στον Μάρτιο, τουλάχιστον τον Απρίλιο θα έχουμε δημοσιεύσεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Παυλίδης.

Όσον αφορά το τρέχον «Εξοικονομώ 2021», ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι πηγαίνει πολύ καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο, λόγω και της εμπλοκής σε μεγαλύτερο βαθμό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέα συνάντηση των τριών «γαλάζιων» υποψηφίων δημάρχων Καβάλας

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμφωνήσαμε ότι ο κατακερματισμός δεν ωφελεί κανέναν...

Ποιοι είναι οι 100 υποψήφιοι του Θόδωρου Μουριάδη

Τα ονόματα 100 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων παρουσίασε ο δήμαρχος...

Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των κουνουπιών θέλει η Περιφέρεια ΑΜΘ

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων για την καταπολέμηση...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...