Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Επένδυση μαμούθ 500 εκ. ευρώ θα υλοποιηθεί στον Πρίνο Καβάλας

Ακολούθησε μας

spot_img

Επένδυση μαμούθ, ύψους 500 εκ., θα υλοποιηθεί στον Πρίνο Καβάλας. Πρόκειται για την δημιουργία υπόγειας αποθήκης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από βιομηχανική δραστηριότητα, στην λεκάνη του Πρίνου.

Το έργο υλοποιείται από την Energean με σκοπό την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ελληνικής βιομηχανίας.

Αναλυτικά:

Επένδυση-μαμούθ ύψους 500 εκατ. ευρώ που προβλέπει την αποθήκευση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (Carbon Storage) στη Λεκάνη του Πρίνου, στην Καβάλα ανέλαβε η Energean. Η επένδυση θα επιδοτηθεί και από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, η επένδυση εκτιμάται ότι θα καταστήσει τον Πρίνο σε πρότυπο βιομηχανικό συγκρότημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Μεσόγειο γενικότερα.

Επιπλέον, θεωρείται ότι θα ενισχύσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας βιομηχανίας και θα έχει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, μειώνοντας δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τη βιομηχανική δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Για την υλοποίηση της επένδυσης η Energean η οποία εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα του Πρίνου, ανέθεσε την εκπόνηση των σχετικών μελετών στην Halliburton. Η επένδυση «ξεκλείδωσε» το καλοκαίρι του 2022 με νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση, για την δυνατότητα αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.

Με την ρύθμιση εκείνη προβλέφθηκε ότι εταιρείες στις οποίες έχει παραχωρηθεί δικαίωμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε συγκεκριμένες περιοχές αποκτούν το δικαίωμα διερεύνησης με σκοπό να διαπιστωθεί η καταλληλότητα για αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα