Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Διαθεσιμότητες στα Πετρέλαια και για τα «δικά μας παιδιά»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Γεγονός, λοιπόν, το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων στον Πρίνο και ευχή όλων -αλλά μάλλον όχι και προσδοκία- είναι να ανοίξει ο δρόμος για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο με ασφάλεια και να είναι το μέτρο αυτό το πρώτο και τελευταίο για την αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει τα Πετρέλαια.

Το Σωματείο προφανώς αντιδρά, πιέζει και τους εργαζόμενους να μην ακολουθήσουν το πρόγραμμα και αναμένεται να υπάρξει και προσφυγή στη Δικαιοσύνη ώστε να «πέσει» το μέτρο. Αυτό που μάς έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι σε διαθεσιμότητα η Ενεργειακή έβγαλε ακόμη και εργαζόμενους που θεωρούνται «δικά της παιδιά», δηλαδή προσκείμενα στη διοίκηση και που δεν είναι καν μέλη του Σωματείου! Το πληροφορηθήκαμε και το διασταυρώσαμε από «παθόντες» και, προφανώς, η Ενεργειακή δεν θα ήθελε να κατηγορηθεί ότι κάνει διακρίσεις, πέραν φυσικά από την ειδικότητα των εργαζομένων.

Έτσι, περίπου 140 εργαζόμενοι μπήκαν στο πρόγραμμα ενώ περίπου 100 συνεχίζουν να απασχολούνται κανονικά, σύμφωνα και με τους κανόνες που ρυθμίζουν πώς πρέπει να πορεύεται το συγκρότημα σε καθεστώς μη λειτουργίας ώστε να μην διακυβεύεται η ασφάλεια εργαζομένων και εγκαταστάσεων.

Η συνέχεια επί των δικαστηρίων…

spot_img

Διαφημίσεις