Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Απαλλάσσεται από τον φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο η ELFE ΑΒΕΕ

Ακολούθησε μας

Τροπολογία που απαλλάσσει την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ELFE ΑΒΕΕ) από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για την χρήση φυσικού αερίου, το οποίο χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη για την παρασκευή λιπάσματος, ψήφισε το βράδυ της Πέμπτης η Βουλή.

Την σχετική πρόταση κατέθεσαν οι τρεις βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστα Μορφιδης και Γιώργος Παπαφιλίππου. Η τροπολογία αφορά όλες τις βιομηχανίες ή βιοτεχνίες (εκτός από αυτές που παράγουν προϊόντα ενέργειας) και εναρμονίζει σχετική οδηγία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003/96/ΕΚ).

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σημειώνονται τα εξής: «Η πρωτοβουλία των βουλευτών στοχεύει κατ’ αρχάς στην διασφάλιση της λειτουργίας της βιομηχανίας, καθώς αυτή θα απαλλαχθεί από έναν επαχθή φόρο, με άμεση συνέπεια την προστασία των θέσεων εργασίας και τη μισθολογική κατοχύρωση των εργαζομένων. Η ρύθμιση θα δώσει τη δυνατότητα στη βιομηχανία ΕΛΦΕ ΑΒΕΕ να ανταγωνιστεί επάξια τις ευρωπαϊκές λιπασματοβιομηχανίες, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αύξηση των εξαγωγών και τη συνολική οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, το προτεινόμενο μέτρο αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, όσο και στην υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής».
Η τροπολογία εντάχθηκε, ως προσθήκη, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας» και αφορά την χρήση φυσικού αερίου για την παρασκευή λιπάσματος κι όχι ως καύσιμη ύλη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα