Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια για την επίσχεση εργασίας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

To Σωματείο Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η εταιρία αρνήθηκε να διαβουλευτεί μαζί μας και να προβεί σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή, απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία των χερσαίων και θαλάσσιων εγκαταστάσεων του Πρίνου.

Κατά συνέπεια ως έσχατη πλέον λύση για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και την κοινωνία της Καβάλας, επιβεβλημένη ουσιαστικά από την δική της καταχρηστική και παράνομη συμπεριφορά, ήταν η επίσχεση.

Η εργασία μας αποτελεί το μοναδικό μέσο επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Είναι δε οξύμωρο να επικαλείται η εργοδοσία ότι η επίσχεση αποτελεί πρόσχημα για να απέχουμε από τα καθήκοντα μας, όταν εμείς, ακόμη και κατά την διάρκεια της παράνομής και καταχρηστικής διαθεσιμότητας στην οποία μονομερώς μας έθεσε συνεχίζαμε να εργαζόμαστε κανονικά χωρίς απολαβές για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα. Την ανωτέρω μάλιστα κατάσταση την γνώριζε, την αποδεχόταν και την επικροτούσε σιωπηρά η εργοδοσία ενώ παράλληλα έστελνε κατάπτυστα δελτία τύπου και συκοφαντούσε τους εργαζόμενους.

Ζητάμε λοιπόν από την ENERGEAN να μας απαντήσει και ταυτόχρονα να απαντήσει στην κοινωνία της Καβάλας:

  • Θα σεβαστεί και θα τηρήσει τις προβλεπόμενες στον Κανονισμό Εργασίας και στην μακροχρόνια επιχειρησιακή τακτική διαδικασίες εκπαίδευσης, επιλογής, αντικατάστασης και πλήρωσης των κενών θέσεων εργασίας;
  • Θα σεβαστεί και θα τηρήσει απαρέγκλιτα το ισχύον και εγκεκριμένο από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες σχέδιο αντιμετώπισης απρόοπτων περιστατικών των χερσαίων και θαλάσσιων εγκαταστάσεων, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, πυρόσβεσης και θαλάσσιας ρύπανσης και τις επιταγές της συνθήκης SEVESO, τα οποία μονομερώς και παρατύπως τροποποίησε προσφάτως.
  • Είναι διατεθειμένη να λειτουργεί πλήρως την φορτηγίδα, όπως προβλέπεται στο σχέδιο αντιρρύπανσης;

Με τις συστηματικές παραβάσεις των υποχρεώσεων της η ENERGEAN επιδιώκει να μας εξαναγκάσει να παραιτηθούμε και να απωλέσουμε εκτός από την θέση εργασίας μας και την νόμιμη αποζημίωση απόλυσης, κάτι το οποίο επεδίωκε από την αρχή. Η επίσχεση εργασίας σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει παραίτηση από την θέση εργασίας μας, αντιθέτως υποδηλώνει την επιμονή μας να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ασφάλεια, όπως αυτό συμβαίνει 40 χρόνια τώρα με άριστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα για την περιοχή».

spot_img

Διαφημίσεις