Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ελπίζουν, λόγω εκλογών, σε ενίσχυση του προσωπικού

Ημέρα:

Η ανάγκη για ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας το 2023, η αναγνώριση από την πολιτεία του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου, τα περιστατικά μικροεγκληματικότητας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, η οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών με 600 ευρώ, αλλά και τα ολοένα και περισσότερα τροχαία ατυχήματα στο κέντρο της Καβάλας, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε, στο πλαίσιο δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας, Νίκος Ίμβρος.

Όπως τόνισε αρχικά, η επιπλέον ενίσχυση με προσωπικό τη νέα χρονιά αποτελεί επιτακτική ανάγκη. «Χρειάζονται περισσότερες δυνάμεις σε όλη την Π.Ε. Καβάλας, καθώς είμαστε μια ιδιαίτερη περιοχή, με το νησί της Θάσου, το μεγάλο παραλιακό μέτωπο και με μια πολύ δύσκολη πόλη. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού κι αυτό φαίνεται και γι’ αυτό και ελπίζουμε το 2023, μια χρονιά εκλογών που συνήθως όλοι δίνουν κάτι, τουλάχιστον στην τοπική Αστυνομία να δώσουν προσωπικό. Είναι ένα αίτημα που ελπίζω να μην μείνει ανικανοποίητο κι ευχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ίμβρος.

«Είναι μια κατάσταση που στην περιοχή μας τη βιώνουμε διαχρονικά, με εξάρσεις κατά περιόδους της μικροεγκληματικότητας και δη σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως είναι το Παληό, η Νέα Ηρακλείτσα και η Νέα Πέραμος, καθώς και ο πρώην δήμος Φιλίππων…»

Αναφορικά με τα πολλά περιστατικά κλοπών σε σπίτια σε διάφορα σημεία της Π.Ε. Καβάλας το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων επισήμανε: «Είναι μια κατάσταση που στην περιοχή μας τη βιώνουμε διαχρονικά, με εξάρσεις κατά περιόδους της μικροεγκληματικότητας και δη σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως είναι το Παληό, η Νέα Ηρακλείτσα και η Νέα Πέραμος, καθώς και ο πρώην δήμος Φιλίππων. Είναι περιοχές που και στο παρελθόν μας απασχόλησαν. Στην συντριπτική τους πλειονότητα τα περιστατικά έχουν εξιχνιαστεί, καθώς οι συνάδελφοι με μεθοδικότητα και δουλειά φέρνουν τις υποθέσεις εις πέρας και οδηγούν τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από εξιχνιάσεις, απλά κάποιες υποθέσεις απαιτούν τον χρόνο τους».

«Σε συγκεκριμένες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας όπου καταγράφεται έξαρση της μικροεγκληματικότητας, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ελάχιστες. Ο σχεδιασμός έγινε πριν πολλά χρόνια»

 «Πριν από την εξιχνίαση όμως έχουμε τα ίδια τα περιστατικά και είναι αυτό για το οποίο έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να μιλάμε. Η πρόληψη είναι σημαντικότερη της καταστολής. Μπορεί να υπάρχει μια ικανοποίηση για τον εντοπισμό των δραστών, όμως οι συμπολίτες μας που βίωσαν μια τέτοια κατάσταση, με την ταλαιπωρία που υπέστησαν από το ότι κάποιος μπήκε στον χώρο τους, θα κάνουν χρόνο να ξεπεράσουν το σοκ και να φύγουν οι φοβίες τους. Για να γίνει πρόληψη χρειάζονται μέσα και προσωπικό κι όχι ευχολόγια. Σε συγκεκριμένες περιοχές της Π.Ε. Καβάλας όπου καταγράφεται έξαρση της μικροεγκληματικότητας, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι ελάχιστες. Οι αστυνομικοί σταθμοί Νέας Περάμου, Κρηνίδων κλπ. δεν έχουν το προσωπικό που απαιτείται, ώστε οι συμπολίτες μας να βλέπουν συνεχώς την Αστυνομία έξω. Ο σχεδιασμός έγινε πριν πολλά χρόνια, η ανάπτυξη αυτών των περιοχών είναι τέτοια που απαιτούνταν ήδη από χθες νέος σχεδιασμός και ενίσχυση των τμημάτων αυτών», συμπλήρωσε ο κ. Ίμβρος.

«Θα πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί και να ενημερώνουμε την Αστυνομία για την παραμικρή ύποπτη κίνηση κι ας είναι χωρίς λόγο. Δουλειά μας είναι να είμαστε εκεί…»

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να αποφύγουν, όσο αυτό είναι δυνατό να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, ο κ. Ίμβρος απάντησε: «Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να αφήσουμε στην άκρη το τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανεβάζοντας συνεχώς το που είμαστε. Δυστυχώς είναι μια μόδα της εποχής. Δίπλα μας είναι και κάποιοι που δεν τους ενδιαφέρει να μας πατήσουν ένα like, αλλά έρχονται στα σπίτια μας και τα ανοίγουν. Το δεύτερο είναι όταν λείπουμε, έστω όχι και για μεγάλο διάστημα, να ενημερώνουμε κάποιο γείτονα ή συγγενή μας, ώστε να έχει τον νου του όταν δει κάτι το ύποπτο στον χώρο μας και να ενημερώσει είτε εμάς, είτε το 100 άμεσα. Θα πρέπει να είμαστε γενικά προσεκτικοί και να ενημερώνουμε την Αστυνομία για την παραμικρή ύποπτη κίνηση κι ας είναι χωρίς λόγο. Δουλειά μας είναι να είμαστε εκεί κι ας μην ήταν κάτι σημαντικό. Καλό είναι μια στο εκατομμύριο να προλαβαίνουμε καταστάσεις πριν είναι αργά».

«Δεν μπορούμε να είμαστε αχάριστοι. Ό,τι δίνεται ως βοήθημα είναι καλοδεχούμενο. Όμως πέρα από τα 600 ευρώ ενίσχυση, το πρώτο και σημαντικότερο για εμάς είναι η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικινδύνου…»

Ο Νίκος Ίμβρος σχολίασε και τα 600 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση ως ενίσχυση σε μερίδα ενστόλων, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ήδη έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των συναδέλφων τις προηγούμενες ημέρες αυτά τα χρήματα. Δεν μπορούμε να είμαστε αχάριστοι. Ό,τι δίνεται ως βοήθημα είναι καλοδεχούμενο. Μακάρι να δοθεί και ακόμη μεγαλύτερο ποσό σε όλους τους συμπολίτες μας. Εγώ προσωπικά και το σωματείο μας ποτέ δεν έχουμε μιλήσει για οικονομικά θέματα, διότι στις εποχές που βιώνουμε, δεν μπορούμε να μιλάμε για οικονομικά. Δεν είμαστε ο κλάδος που αμείβεται καλά, ούτε καν ικανοποιητικά θα έλεγα. Κι όμως ξέρουμε γιατί μπήκαμε στην Αστυνομία, κάνουμε τις προσπάθειες μας με τα θεσμικά μας όργανα να αναδεικνύουμε τα οικονομικά μας θέματα εκεί που πρέπει. Περιμένουμε οι υποσχέσεις που μας δίνονται πάντα προεκλογικά να υλοποιηθούν. Όμως πέρα από τα 600 ευρώ ενίσχυση, το πρώτο και σημαντικότερο για εμάς είναι η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικινδύνου. Δεν μπορεί η ελληνική πολιτεία να μας κοροϊδεύει διαχρονικά και να μην αναγνωρίζει το επάγγελμα μας ως επικινδύνου, ώστε να θωρακιστούν οι συνάδελφοι σε περίπτωση τραυματισμού και οι οικογένειες μας σε περίπτωση θανάτου εν ώρα υπηρεσίας».

«Η εικόνα στο κέντρο της πόλης μας με τα τόσα ατυχήματα και πλέον και δυστυχήματα είναι ανησυχητική…»

Τέλος, ο Νίκος Ίμβρος σχολιάσε το ολοένα και περισσότερα ατυχήματα και δυστυχήματα που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στο κέντρο της Καβάλας, επισημαίνοντας σχετικά: «Θεωρώ ότι είναι η συνέπεια του εγκλεισμού της πανδημίας, αλλά και το ότι είμαστε λαός χωρίς οδηγική παιδεία. Η πολιτεία δεν ασχολείται με την οδηγική ασφάλεια και μάλιστα από το νηπιαγωγείο. Βγαίνουμε στον δρόμο και νομίζουμε ότι είναι μόνο για εμάς. Δεν σεβόμαστε κανέναν, παρκάρουμε όπου θέλουμε, το μυαλό μας δεν είναι στην οδήγηση, άλλα σε χίλια δυο άλλα πράγματα. Η εικόνα στο κέντρο της πόλης μας με τα τόσα ατυχήματα και πλέον και δυστυχήματα είναι ανησυχητική και την είχα προβλέψει. Είχα πει σε παλαιότερη συνέντευξη στον «Ενήμερο», ότι δεν θα ήθελα να ήμουν στην τροχαία όταν τελειώσουν τα μέτρα για την πανδημία! Το περιμέναμε. Δεν μπορούμε να έχουμε έναν τροχονόμο πάνω από κάθε οδηγό. Το τελευταίο διάστημα μέσα στο κέντρο της Καβάλας έχουμε βιώσει πρωτόγνωρα πράγματα που όχι δεν προβλέπονται, αλλά δεν δικαιολογούνται σε καμιά περίπτωση. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Χρειάζεται προσοχή από όλους μας, ζώνη και κράνος σε Ι.Χ. και αυτοκίνητο αντίστοιχα, για να γυρίζουμε όλοι στο σπίτι μας και στην οικογένειά μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...