Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Συνάντηση του Μητροπολίτη ΦΝΘ Στεφάνου με τους θεολόγους καθηγητές

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ανακοινώνεται ότι τὴν Τετάρτη 22-1-2020 στις 6 τὸ ἀπόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως μας η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας για τους Θεολόγους καθηγητές και τις καθηγήτριες της πνευματικής μας δικαιοδοσίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εικοσιοκτώ (28) θεολόγοι της Β/θμίου Εκπαιδεύσεως, όπως ἐπίσης και δώδεκα κληρικοί μας πτυχιούχοι Θεολογίας.

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος τοὺς καλωσόρισε όλους στην πρώτη αυτή και δυνατή συνάντηση της τοπικής μας Εκκλησίας με τους καθηγητές και τις καθηγήτριες των Γυμνασίων και των Λυκείων της περιοχής μας, που σαν πτυχιούχοι Θεολογίας των Πανεπιστημίων της πατρίδος μας αγωνίζονται καθημερινά με όλη την δύναμή τους να μεταδώσουν την γνώση, όπως ακριβώς ωρκίσθηκαν κατά την παραλαβή του πτυχίου τους.

Στη συνέχεια ο κ. Στέφανος ευχαρίστησε όλους και όλες για την παρουσία τους. Κατόπιν επηκολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα συνεργασίας με την τοπική μας Εκκλησία στα πλαίσια της οργανώσεως του πνευματικού καὶ κατηχητικού ἔργου για την προαγωγή της χριστιανικής νεολαίας μας και την καλλιέργεια της ερμηνείας του λόγου του Θεού μέσα στις ενορίες μας, στους τομείς της οικογενείας, των παιδιών, των εφήβων και των νέων μας.

Ὅλοι συνεφώνησαν στην πραγματοποίηση ενός προγράμματος για την ανάδειξη τῆς χριστιανικής ταυτότητος του τόπου μας, με την πρώτη χριστιανική εκκλησία στην Ελλάδα και στην Ελληνική Μακεδονία μας, με τον απόστολο Παύλο και την αγία Γραφή. Κατά την εποικοδομητική ἐλεύθερη συζήτηση ωμίλησαν πολλοί και ετέθησαν προβληματισμοί για τίς διάφορες απόψεις που επικρατούν στην διαδικασία της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Επίσης ὅλοι προέτειναν για την συμμετοχή, στην προσπάθεια αυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, και όλων των αδιορίστων και συνταξιούχων θεολόγων του τόπου μας, πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή.

Ο Κύριος ημῶν Ιησούς Χριστός, ο πρώτος Κατηχητής όλου του ανθρωπίνου γένους, καθορίζει απόλυτα μέσα στο άγιο Ευαγγέλιο το νόημα και την ερμηνεία της διακονίας της κατηχήσεως, η οποία απετέλεσε και αποτελεί το βασικό πνευματικό έργο στη ζωή της αγίας μας Εκκλησίας, και η κοινωνία μας, σήμερα, σε όλους τους τομείς της ζωής μας, έχει μεγάλη ανάγκη από εργάτες του Ευαγγελίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Διαφημίσεις