Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Πως θα λειτουργήσουν οι Ιεροί Ναοί της Μητροπόλεως ΦΝΘ τα Θεοφάνεια

Ακολούθησε μας

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου δίδονται στην δημοσιότητα για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων οι δοθείσες εκ νέου ΟΔΗΓΙΕΣ και ΕΝΤΟΛΕΣ προς τους ιερείς-εφημερίους των ιερών Ναών της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την εορτή των Θεοφανείων (Τετάρτη 6-1-2021) με την ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑΤΟΣ, κατ’ εφαρμογὴ της υπ’ αριθμ. 3034/10/5/4-1-2021 Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία εξεδόθη κατόπιν Συνοδικῆς Ἀποφάσεως (συνεδρίᾳ Δ.Ι.Σ. 04.01.2021) και μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των τελευταίων κυβερνητικών μέτρων και περιορισμών, σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων εν όψει του ανοίγματος των σχολικών μονάδων, και την αθέτηση όσων είχαν συμφωνηθεί και αποτυπωθεί λεπτομερώς στην υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.80588/ 15.12.2020 Κοινὴ Υπουργικὴ Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 5509):

1) ΟΙ Ιεροὶ Ναοὶ θΑ παραμείνουν ΑΝΟΙΚΤΟΙ για τους πιστοὺς τόσον για την προσκύνηση και την κατ’ ιδίαν προσευχή, ὅσον και για την συμμετοχὴ στον Όρθρον, την Θεία Λειτουργία και το Αγιασμὸ, με ώρα ενάρξεως την 7ην πρωϊνὴ. Η παρουσία πιστών εντὸς των Ιερών Ναών προσδιορίζεται υπὸ της αναλογίας του ενὸς (1) προσώπου ανὰ δέκα πέντε (15) τμ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση δύο (2) μέτρων μεταξύ τους, με ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΩΝ εντὸς ιερών Ναών είτε τους είκοσι πέντε (25), είτε τους πεντήκοντα (50), αναλόγως προς την επιφάνεια του ιερού Ναού, και με την υποχρεωτικὴ χρήση προστατευτικής προσωπίδος (μάσκας), όπως σαφώς, άλλωστε, είχε καθορισθεί εγκαίρως με ειδικό Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Μητροπόλεως και είχε επιτυχώς εφαρμοσθεί κατά τις Εορτές των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

2) Ωσαύτως, θα τελεσθεί και η προκαθορισθείσα δεύτερη Θεία Λειτουργία στους ιερούς Ναοὺς : αγίου Παύλου Καβάλας, Τιμίου Προδρόμου Καβάλας, αγίου Νικολάου Καβάλας και Μεταμορφώσεως Καβάλας, με ώρα ενάρξεως 9.30 π.μ.

3) Λιτανείες εκτὸς των Ιερών Ναών ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ και ο Μέγας Αγιασμὸς με τον καθαγιασμὸ των υδάτων θα τελεσθούν εντὸς αυτών, με την πρόνοιαν της διανομης φιαλιδίων με Αγιασμὸ στους πιστοὺς κατὰ την αναχώρησή τους από τους Ιερούς Ναούς, όπως εγκαίρως έχει προβλεφθεί.

Η τοπική μας Εκκλησία χωρίς να παραθεωρεί την εξαιρετικά κρίσιμη υγιειονομικὴ κατάσταση της Χώρας και εφαρμόζοντας απαρεγκλίτως τις ληφθείσες υπὸ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αποφάσεις, επαναδιατυπώνει την, μεταξὺ των άλλων, συνοδικὴ επισήμανση, ότι «ουδεὶς έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλοτρίους σκοποὺς έναντι ενός σημαντικού ζητήματος, όπως η καταπολέμησις της πανδημίας, διότι το δικαίωμα της υγιείας είναι ιερὸν και απαραβίαστον ανθρώπινον δικαίωμα».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα