Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτές οι θύρες των Ναών την Μεγάλη Εβδομάδα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ανοιχτές «τουλάχιστον δύο ώρες» μετά το πέρας των Ακολουθιών θα είναι οι πόρτες των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας προς τους Μητροπολίτες της χώρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο, από την Μεγάλη Δευτέρα οι θύρες των εκκλησιών θα παραμένουν ανοιχτές από τις 11 π.μ. έως τη 1μ.μ. Ειδικά την Μεγάλη Παρασκευή οι θύρες των ναών θα είναι ανοιχτές από τη 1μ.μ έως τις 5μ.μ. Κατά την διάρκεια της τέλεσης των Ακολουθιών οι θύρες των ναών θα είναι κλειστές.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και θα μεταδίδονται από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει αποκλειστικά εντός των ναών και η Ανάσταση θα γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου εντός των Ναών.

Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η χρήση εξωτερικών μεγαφώνων για την μετάδοση των Ακολουθιών.

Τέλος, αναφορικά με τις καμπάνες η Ιερά Σύνοδος αναφέρει: «Ἡ χρῆσις τῶν κωδώνων τῶν Ἱερῶν Ναῶν δέν εἶναι ἀπαραίτητος κατά τήν ἔναρξιν τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν. Δύνασθε, ὅμως, νά κάμνητε χρῆσιν αὐτῶν κατά τήν ἡμέραν τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, ὅτε θά σημάνουν πενθίμως ὡς εἴθισται, καί κατά τήν τελετήν τῆς Ἀναστάσεως, ψαλλομένου τοῦ «Χριστός Ἀνέστη», χαρμοσύνως καί πανηγυρικῶς».

Διαφημίσεις