Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Οι Ιερείς της Καβάλας δεν ξέχασαν τον Δεσπότη τους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στην επέτειο μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, και με την προτροπή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, τελέσθηκε στο ιερό μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του αγίου Γεωργίου στην πόλη της Καβάλας Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για την ανάπαυση του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, ο οποίος αυτή την ημέρα εόρταζε λιτά και ταπεινά τα ονομαστήριά του.
Την προηγούμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Καβάλας αφιερωματική εκδήλωση με την προβολή ταινίας μικρού μήκους στην παραλιακή οδό της πόλεως με τα πεπραγμένα της σαραντατριάχρονης (1974-2017) ποιμαντορίας του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.Στέφανος, εν όψει της συμπληρώσεως τριών χρόνων από την κοίμηση του αμέσου προκατόχου του, ανακοίνωσε τα ακόλουθα :
Την τέλεση του τριετούς μνημοσύνου στον ιερό καθεδρικό Ναό του αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.
Την προκήρυξη υποτροφιών για την ενίσχυση και στήριξη των Καβαλιωτών σπουδαστών και σπουδαστριών στα Πανεπιστήμια της πατρίδος μας, σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του μακαριστού μητροπολίτου, στην οποία ο ίδιος ορίζει : «… ως προς δε τον εις την Τράπεζαν Πειραιώς προσωπικόν λογαριασμόν, ό,τι υπόλοιπον ευρεθή, να δοθή εις την Ιεράν Μητρόπολιν δια την ενίσχυσιν του ειδικού λογαριασμού Εκκλησιαστικών Υποτροφιών… τα διαθέσιμα αυτά ανήκουν εις την Ι. Μητρόπολιν δια τους ωρισμένους σκοπούς και ουδεμίαν σχέσιν έχουν οι συγγενείς μου. Ιδιαιτέρως τους ανεψιούς μου παρακαλώ, αν έχουν την δυνατότητα, να χορηγούν δια του Ταμείου Υποτροφιών ανά μίαν υποτροφίαν εις μνήμην εκείνου, που τους συμπαρεστάθη κατά τους δυσκόλους πρώτους χρόνους της ορφανίας των, όπως και ο ίδιος παρομοίως ευηργετήθη».
Την έκδοση ειδικού τόμου με την δημοσίευση των 381 Εγκυκλίων, που ο μακαριστός Προκόπιος απηύθυνε προς τον ιερό Κλήρο και τον Λαό της τοπικής μας Εκκλησίας σε διαφόρους περιστάσεις.
Ταύτα πάντα στη μνήμη εκείνου, που συνέδεσε τη ζωή του με την ιστορία του τόπου και της Εκκλησίας μας και άφησε το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του σε αυτήν.
Ας είναι ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

Διαφημίσεις