Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Μια διαφορετική «λιτάνευση» της εικόνας του Αποστόλου Παύλου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μια διαφορετική «λιτάνευση» της εικόνας του Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Καβάλα.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας του πολιούχου της πόλης, αλλά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος μαζί με ιερείς μετέφερε την εικόνα μέχρι το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, πίσω από τον Άγιο Νικόλαο, όπου πραγματοποιήθηκε η Αρτοκλασία. Οι ιεράρχες μάλιστα εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, επειδή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν μπήκε καν στον… κόπο να απαντήσει στο αίτημα της τοπικής εκκλησίας να δοθεί κατ’ εξαίρεση άδεια για την λιτάνευση της εικόνας.

Προηγήθηκε Μέγας πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναού του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ιερόθεου και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμου.

Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου για τις υπηρεσίες που προσέφερε και προσφέρει στη χώρα.

spot_img

Διαφημίσεις