Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Η Μητρόπολη τιμά την μνήμη του Οσίου Φιλοθέου του Χριστουπολίτου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου μνήμης του Οσίου Φιλοθέου του Χριστουπολίτου (Καβαλιώτου) στον ιερό ενοριακό Ναό της Παναγίας στην πόλη της Καβάλας:

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, ώρα 7.30 το απόγευμα :

ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Στεφάνου.

Στον εφετινό εορτασμό προσεκλήθη και θα συμμετάσχει ως ομιλητής ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, Καθηγούμενος της ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο συμπολίτης μας Άγιος-Όσιος Φιλόθεος έκαμε τα πρώτα του ασκητικά βήματα ως μοναχός σε μοναστικό συγκρότημα στην χερσόνησο της Παναγίας στην αρχαία Χριστούπολη και σημερινή Καβάλα πριν καταλήξει στο Άγιον Όρος.

Η πρόσκληση της τοπικής μας Εκκλησίας απευθύνεται με πολλή αγάπη προς όλους και όλες για να γευθούμε τα θαυμάσια της πίστεως μας και της αγάπης του Θεού προς εμάς και για να μην λησμονούμε το πλούσιο χριστιανικό παρελθόν του τόπου μας, ενθυμούμενοι την βιωτή και το παράδειγμα των αγιασμένων μορφών της Εκκλησίας μας.

Το δικό μας χρέος ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας πρός τον Θεό μετουσιώνεται σε θερμή προσευχή και καύχηση στο όνομα του Κυρίου. Διαρκής και μόνιμη τιμή στους φυτουργούς της πίστεώς μας και ακένωτη πηγή φωτισμού και ενδυναμώσεως σε ημέρες σκληρής δοκιμασίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως.-

spot_img

Διαφημίσεις