Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Αγιαστική τελετή στον ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Καβάλας

Ημέρα:

Από την Ιερά Μητρόπολη γίνεται γνωστό ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες και με την συνδρομή και την εξειδικευμένη γνώση των αρμοδίων μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ιεράς Μητροπόλεως, ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για την κατασκευή και ολοκλήρωση της ανωδομής του υπό ανέγερση ιερού Ναού της Αγίας Φωτεινής στην συνοικία της Νεαπόλεως (πρώην ΔΕΠΟΣ) στην πόλη της Καβάλας.

Αφού προηγήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ακολούθησε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός και με την έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως προέκυψε η ανάθεση των εργασιών με συνολικό προϋπολογισμό ύψους 535.000 ευρώ περίπου. Για το συγκεκριμένο έργο, που εξελίσσεται τα τελευταία δέκα χρόνια, έχει εκδοθεί και εξακολουθεί να ισχύει η υπ΄ αριθμόν 4069/6-3-2012 ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ από την Διεύθυνση Ναοδομίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης του κεκοιμημένου συμπολίτου μας Πολιτικού Μηχανικού Μιχαήλ Καμίλη, την συνέχεια και την εφαρμογή της οποίας έχει αναλάβει πλέον η επίσης συμπολίτισσά μας Πολιτικός Μηχανικός κ. Ευμορφία Τσιακίρη.

Το αρμόδιο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία όλων των απαραιτήτων και νομίμων προϋποθέσεων για την εγκατάσταση του τεχνικού συνεργείου και απευθύνει δημόσια πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των Αρχών και των Φορέων της πόλεως, όπως και προς όλους τους χριστιανούς της τοπικής μας Εκκλησίας για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επίσημη ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 10.30 το πρωΐ, μετά την Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Στέφανος στον ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Καβάλας.

Σε αυτή την ευχάριστη συγκυρία και προοπτική για την τοπική μας Εκκλησία, σάς αναμένουμε όλους και όλες για να συμπροσευχηθούμε για την αίσια έκβαση των εργασιών και για να αξιωθούμε να απολαύσουμε την ολοκλήρωσή τους με τα θαυμαστά αποτελέσματα ενός νέου και σύγχρονου ιερού ενοριακού Ναού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στις 5 Μαΐου η «Λευκή Νύχτα» στην αγορά της Καβάλας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στο Επιμελητήριο Καβάλας, τη Δευτέρα 27...

Μπάμπης Δράκος: Υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων

Κοινό σημείο αναφοράς, αλλά και διαφωνίες που μπορούν να...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στις 21 Μαΐου οι εκλογές

"Η χώρα και οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες και...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...