Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Καβάλα: Έκλεψαν ζάντες από επιχείρηση και τις πούλησαν σε άλλη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σχηματίσθηκε...

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τα μάρμαρα του Δικαστικού Μεγάρου

Ακολούθησε μας

spot_img

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή (20/1), ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος μεταξύ άλλων, θα θέσει και το πρόβλημα που ανέκυψε στο Δικαστικό Μέγαρο, μετά την πτώση τμήματος μαρμάρου από την πρόσοψη του κτηρίου.

Μάλιστα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση του πορίσματος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας για τη μαρμάρινη πρόσοψη του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας, πόρισμα το οποίο θέλει να έχει μαζί του στην πρωτεύουσα ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

«Η Π.Ε. Καβάλας με την Τεχνική Υπηρεσία της ανταποκρίθηκε σε άμεσο χρόνο. Έστειλε μηχανικούς, έκαναν αυτοψία και τώρα συντάσσουν το πόρισμά τους…»

«Μετά το περιστατικό, κινητοποιήθηκε άμεσα η διοίκηση του Πρωτοδικείου, απέστειλε τα σχετικά έγγραφα και η Π.Ε. Καβάλας με την Τεχνική Υπηρεσία της ανταποκρίθηκε σε άμεσο χρόνο. Έστειλε μηχανικούς, έκαναν αυτοψία και τώρα συντάσσουν το πόρισμά τους. Το κτήριο με τη μαρμαροδομή που έχει χρειάζεται έλεγχο. Εκεί θα κατατείνουν οι πρώτες προσπάθειες, στο να ελέγξουμε, όχι μόνο την πρόσοψη, αλλά και περιμετρικά το κτήριο, διότι η θέση του Δικαστικού Μεγάρου πολύ κοντά στη θάλασσα, φθείρει σε συντομότερο χρόνο όλες τις κατασκευές. Στη συνέχεια θα πρέπει να απευθυνθούμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στην κατασκευάστρια του κτηρίου, προκειμένου, αν απαιτηθούν επιδιορθώσεις, να γίνουν σύντομα σε συνεννόηση με το υπουργείο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο CENTER TV για το θέμα ο Γιώργος Γραμμένος.

«Αν υπάρχει δυνατότητα μέχρι την Πέμπτη (19/1) να έχουμε στα χέρια μας την έκθεση αυτοψίας θα είναι πολύ χρήσιμο, για να μπορέσω κι εγώ να την έχω μαζί μου στο υπουργείο…»

 «Την Παρασκευή (20/1) έχω κανονίσει να είμαι στο υπουργείο Δικαιοσύνης για κάποιες υποθέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και θα το συζητήσω με τον υπουργό και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε κι αυτοί από τη μεριά τους, εφόσον το πόρισμα είναι τέτοιο που λέει ότι χρειάζονται επιδιορθώσεις ή επισκευές, να δραστηριοποιηθούν άμεσα για να τις καλύψουμε. Το βασικό είναι να προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε το Δικαστικό Μέγαρο όπως είναι σήμερα, δηλαδή να μην αποκόψουμε την κεντρική του είσοδο, λαμβάνοντας κι όλα τα μέτρα που θα βρίσκονται φαντάζομαι στην έκθεση αυτοψίας που έχει συνταχθεί. Αν υπάρχει δυνατότητα μέχρι την Πέμπτη (19/1) να έχουμε στα χέρια μας την έκθεση αυτοψίας θα είναι πολύ χρήσιμο, για να μπορέσω κι εγώ να την έχω μαζί μου στο υπουργείο», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα