Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Έναρξη δικαστικού έτους με μέτρα για τον κορωνοϊό

Γιώργος Γραμμένος: «Υπάρχει σημαντική εμπειρία, θα τα καταφέρουμε παρά τις δυσκολίες»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ένα από τα δυσκολότερα δικαστικά έτη, χαρακτηρίζει αυτό που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος.

Μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. υπογραμμίζει με έμφαση ότι τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2020, θα πρέπει να έχουν προχωρήσει σημαντικά πολλές διαδικασίες που έμειναν πίσω αναγκαστικά εξαιτίας της πανδημίας.

«Στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος, με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν ήδη στο τέλος του προηγούμενου δικαστικού έτους και άρα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σημαντική εμπειρία…»

«Πράγματι ξεκινάει ένα από τα πλέον δύσκολα δικαστικά έτη για τη χώρα μας, λίγο νωρίτερα φέτος, την 1η Σεπτεμβρίου, αντί για τα μέσα του μήνα, όπως συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος, φυσικά με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Μέτρα που εφαρμόστηκαν ήδη στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας στο τέλος του προηγούμενου δικαστικού έτους και άρα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σημαντική εμπειρία. Από την 1η Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν αυστηρά τα μέτρα, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου, ακροατήρια με τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και λίγα άτομα μέσα σε αυτά, αντισηπτικά σε όλα τα σημεία. Νομίζω ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα και θα κερδηθεί το στοίχημα μιας επιτυχούς χρονιάς, παρά τις δυσκολίες που μας δημιουργεί η πανδημία», αναφέρει χαρακτηριστικά στις δηλώσεις ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Να ληφθεί ειδική μέριμνα για όσους εργαζόμενους των δικαστηρίων της Καβάλας επιστρέφουν από άδεια, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού, ζητά ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.

Παράλληλα, ο Γιώργος Γραμμένος επισημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για όσους εργαζόμενους των δικαστηρίων της Καβάλας επιστρέφουν από άδεια, ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού.

«Είναι ένα ζήτημα που θα ήθελα να συζητήσω με τον πρόεδρο των Πρωτοδικών Καβάλας, καθώς κάποιοι υπάλληλοι θα γυρίσουν από τις διακοπές τους. Θα πρέπει να εξετάσουμε κάποιο πρωτόκολλο, γιατί αν υπάρξει έστω κι ένα κρούσμα θα κλείσουν τμήματα ή και στο σύνολό τους τα δικαστήρια. Πρέπει αυτό να το προλάβουμε, γιατί δεν μπορούμε να πάμε σε άλλη αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων. Θα έχουμε σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία της Δικαιοσύνης κι ενώ υπάρχει ήδη σημαντική επιβάρυνση. Ωστόσο φρόντισαν οι αρμόδιοι να προσδιορίσουν τις υποθέσεις μέσα στο 2020, κυρίως το μεγαλύτερο μέρος αυτών που ματαιώθηκαν ιδίως τα ποινικά που είχαν αρχίσει να εκδικάζονται μετά το τέλος της καραντίνας, αλλά δεν πρόλαβαν να εκδικαστούν πολλά. Πρέπει να βγει «ύλη» που έχει μείνει όλο αυτό το διάστημα. Νομίζω θα τα πάμε καλά», σημειώνει σχετικά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Πρόσκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης να επισκεφθεί την Καβάλα απέστειλε ο Γ. Γραμμένος – Σε καλό δρόμο η ενοποίηση των Υποθηκοφυλακείων Καβάλας και Χρυσούπολης

Στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Γιώργος Γραμμένος ανέφερε ακόμη ότι έχει στείλει επίσημη πρόσκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ώστε μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου να επισκεφθεί την Καβάλα, για να εξεταστούν από κοντά τα προβλήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη στην Καβάλα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου τόνισε ότι προχωρά πολύ καλά και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης, η ενοποίηση των Υποθηκοφυλακείων της Καβάλας και της Χρυσούπολης, καθώς και ο ορισμός υποθηκοφύλακα στην Καβάλα, με αμέσως επόμενο βήμα την εξεύρεση στέγης του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογικού Γραφείου της Καβάλας.

«Μέσα στον Σεπτέμβριο αυτά τα ζητήματα πρέπει να έχουν τελειώσει», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Διαφημίσεις