Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

5 συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού σε Καβάλα, Ροδόπη και Ξάνθη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 67, 66, 60, 46 (άντρες) και 62 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις των νόμων περί τελωνειακού κώδικα, περί ειδικού φόρου κατανάλωσης και περί ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο Αρσάκειο Ροδόπης, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 60χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, σε δύο οικίες του, εντόπισαν συνολικά:

42 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 2.100 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

81 πακέτα τσιγάρα, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

1 συσκευασία με 200 τσιγάρα, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί

119 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος ΧΑΝΑΧ

το χρηματικό ποσό των 3.560 ευρώ

Στη δεύτερη περίπτωση, στη Βέννα Ροδόπης, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι κατείχε στο κατάστημα και την οικία του συνολικά 57 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην τρίτη περίπτωση, στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν την 62χρονη, διότι την εντόπισαν να κατέχει με σκοπό την πώληση 298 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην τέταρτη περίπτωση, λίγη ώρα αργότερα, στην Ξάνθη, οι παραπάνω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 66χρονο, διότι κατείχε, επίσης, με σκοπό την πώληση, 1.291 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στην πέμπτη περίπτωση, στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, συνέλαβαν τον 67χρονο, διότι κατείχε στην οικία του με σκοπό την πώληση πέντε (5) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 4.290 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη 57χρονο ημεδαπό, ο οποίος όπως προέκυψε, προμήθευσε τον 67χρονο με την παραπάνω ποσότητα καπνού.

Σημειώνεται ότι οι δύο (2) δράστες, ηλικίας 66 και 60 ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

47 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 6.390 γραμμαρίων.

1.727 πακέτα τσιγάρα

1 συσκευασία με 200 τσιγάρα

119 φαρμακευτικά δισκία

το χρηματικό ποσό των 3.560 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις