Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Προφυλακίστηκαν οι 3 κατηγορούμενοι για την ληστεία στον Αμυγδαλεώνα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι τρεις κατηγορημένοι ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, που εμπλέκονται στη ληστεία με λεία 4,2 εκατ. ευρώ στο υποκατάστημα εταιρείας σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Η απόφαση για την προφυλάκιση λήφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και αφού προηγήθηκε μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε περίπου 14 ώρες.

Κατά την διάρκεια της απολογίας των τριών κατηγορουμένων προέκυψε εμπλοκή αφού διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σεκιούριτι δεν είχε υποβάλλει μήνυση κατά φυσικού προσώπου. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων Σταύρος Καϊτατζής, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα η υπεξαίρεση ποσού άνω των 120.000 ευρώ δεν διώκεται αυτεπάγγελτα, εκτός εάν υπάρξει έγκλιση από την πλευρά του παθόντος. Κατά συνέπεια, υποστήριξε, οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά από την παραπάνω διαπίστωση η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο μετατρέποντάς το σε διακεκριμένη κλοπή, επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα. Η απόφαση της εισαγγελέως προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο συνηγόρων των κατηγορουμένων.

Μετά την αλλαγή του κατηγορητηρίου ξεκίνησε νέα διαδικασία απολογίας από τους κατηγορούμενους η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρα και αποφασίστηκε η προφυλάκιση των τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέχρι τη μεταγωγή τους στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

(με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαφημίσεις