spot_img

Αστυνομικός της Καβάλας σε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών (ρεπορτάζ)

Ημέρα:

Εξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συμμορία η οποία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στο νομό Καβάλας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και την Δευτέρα (21 και 22-2-2016), στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κατερίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, των Τμημάτων Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής και Δράμας  καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) μέλη της συμμορίας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 26 έως 48 ετών, εκ τον οποίων 42χρονος αστυνομικός (Αρχιφύλακας), που υπηρετεί στην Καβάλα και πέντε (5) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας από 20 έως 38 ετών.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση ακόμη δύο ημεδαπών και τριών αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 32 έως 38 ετών, τρεις από τους οποίους είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα (4) άτομα, τρεις ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα (72) άτομα, τα οποία κατηγορούνται ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τη συμμορία.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες, προέκυψε ότι τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2015, οι δράστες συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε συμμορία, με διαρκή δράση και σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο νομό Καβάλας.

Τον ηγετικό ρόλο στη συμμορία είχε ένας 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος οργάνωνε την προμήθεια της με ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης, από την Θεσσαλονίκη και την Βουλγαρία, ενώ στη συνέχεια αναλάμβανε ο ίδιος με τη βοήθεια και άλλων μελών, την διακίνηση των ναρκωτικών.

Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας ήταν επιφορτισμένα με διάφορους ρόλους, όπως προμηθευτές, μεταφορείς, διακινητές και διαμεσολαβητές στην προμήθεια των ναρκωτικών, ενώ ορισμένα από αυτά είχαν αναλάβει περισσότερους από έναν ρόλους.

Ο 42χρονος αστυνομικός συμμετείχε στη συμμορία, παρέχοντας πληροφορίες για επικείμενους αστυνομικούς ελέγχους, ενώ επιπλέον διαμεσολαβούσε στην προμήθεια των ναρκωτικών και συνέβαλε στη διακίνηση τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την πρόοδο των αστυνομικών ερευνών, τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα, που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones), ενώ μιλούσαν με ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Η ποσότητα ναρκωτικών, που διακινήθηκε κατά το χρονικό διάστημα δράσης της συμμορίας, υπολογίζεται πάνω από (15) κιλά ακατέργαστης κάνναβης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ το παράνομο όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 45.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών σε οικίες, διάφορους χώρους αλλά και στην κατοχή των εμπλεκομένων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

6.625,08 γραμμάρια κάνναβης,

136 ναρκωτικά δισκία,

μικροποσότητα ηρωίνης,

3 ζυγαριές ακριβείας  και 2 πιστόλια,

135 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

σπάθα και σπρέι πιπεριού,

το χρηματικό ποσό των 2.175 ευρώ και

20 κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ επικοινωνίας τέκνου, επιβάλλει συμμόρφωση της Ελλάδος εδώ και τώρα!

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ αναφορικά...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας

«Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας για...

ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σύντομα η αγορά ακινήτων, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέχρι...

Εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών), η Περιφερειακή Ενότητα...

Η Καλαμίτσα ανήκει στον Δήμο μας βροντοφώναξε η νεολαία της Καβάλας

Παλαιές ένδοξες ημέρες, αναβίωσε στην ακτή της Καλαμίτσας η...

Οι απόφοιτες Α΄του Γυμνασίου Θηλέων Καβάλας του 1973 συναντήθηκαν μετά από 50 χρόνια

Το Σάββατο 23/9/23 το βράδυ βρεθήκαμε στην ταβέρνα ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της...

Μήνυμα Νίκης έστειλε από την Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Από...