Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην πόλη – Μένουν στις θέσεις τους – Ενισχύουν τα μπλόκα

Ημέρα:

spot_img

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν οι αγρότες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν και στην πόλη μας, στο πλαίσιο της απεργίας που προκηρύχθηκε για τις 4 Φεβρουαρίου. Όπως σημείωσε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, οι αγρότες βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση με όλους τους άλλους φορείς που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, ώστε να καθοριστεί πλήρως ο τρόπος συμμετοχής τους στην διαδήλωση.

«Μην επαναπαυτούν κάποιοι στο γεγονός ότι θα βγουν στους δρόμους της πόλης τρακτέρ»

«Σε κάθε περίπτωση θα είναι δυναμικό το «παρών» μας. Θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχουμε. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει είναι η καθολική συμμετοχή όλων των πολιτών και των ομάδων που πλήττονται. Μην επαναπαυτούν δηλαδή κάποιοι στο γεγονός ότι θα βγουν στους δρόμους της πόλης τρακτέρ και πουν άρα γιατί να πάμε να διαδηλώσουμε. Αυτή η λαίλαπα που ξεκινάει από το ασφαλιστικό και καταλήγει στο φορολογικό δεν θα είναι μόνο για τους αγρότες, αλλά για οποιοδήποτε επάγγελμα», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου.

«Ο υπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά…»

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου που έγινε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Πασαλίδης τόνισε: «Ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση χωρίς προηγούμενο, περίπου 20.000 διαδηλωτές με βάση τα δεδομένα της αστυνομίας που είναι πάντα πιο μικρά σε αριθμό. Μιλάμε για ανθρώπους που έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να είναι εκεί. Αυτή η εικόνα πρέπει να μείνει σε όλους κι όχι τα μικροεπεισόδια. Δεν είχε γίνει τίποτα μέχρι και το απόγευμα, όταν κάποιοι είπαν ότι έρχεται ο υπουργός κι εκεί άρχισαν τα όποια επεισόδια».
Σχετικά με τα όσα συνεχίζουν να λέγονται από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, περί υποκινούμενων αγροτών ή δεξιών και ακροδεξιών που δημιουργούν τις εντάσεις, ο κ. Πασαλίδης σχολίασε: «Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερο πρόβλημα και εξελίξεις. Δεν νομίζω ότι κάποιος να μπορεί να κινητοποιήσει τόσο κόσμο στο δρόμο. Καταντά ανέκδοτο. Στην αρχή λέγαμε ότι μπορεί να είναι άγνοια. Αν είναι εσκεμμένη κίνηση τότε είναι ακόμη πιο επικίνδυνο και ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ήταν μια ειρηνική διαδικασία και πάνω που πήγαν να εξομαλυνθούν τα πράγματα, έστω να υπάρξει σημείο επαφής, ο υπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Μένουν στις θέσεις τους – Ενισχύουν τα μπλόκα

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου επισήμανε καταληκτικά ότι οι αγρότες θα παραμείνουν στις θέσεις τους, τις οποίες και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
«Τους ακούμε να λένε «πότε σας ξανακάλεσε πρωθυπουργός για διάλογο». Πρέπει να γνωρίζουν ότι και με τον κ. Σαμαρά είχαμε πάει στο Μαξίμου και προφανώς δεν τα ξέρουν οι άνθρωποι ή κάνουν πως δεν τα ξέρουν για να παραπλανήσουν τον κόσμο. Ξεκάθαρες κουβέντες. Εμείς συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, παραμένουμε στις θέσεις μας και ενδυναμώνουμε τα μπλόκα μας. Τις επόμενες ημέρες στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει θα πάρουμε αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις μας»
Τέλος, όσο αφορά αποκλεισμούς δρόμων στην περιοχή μας να τονιστεί ότι συνεχίζεται ο επ’ αόριστο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού στη Χρυσούπολη και στα Κερδύλια, ενώ στις παλιές εθνικές οδούς οι δρόμοι θα κλείνουν 12 με 2 το μεσημέρι και 6 με 9 το βράδυ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...