Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οργή στους αγρότες του Νέστου από τα… ευχολόγια του Αλ. Τσίπρα

Ημέρα:

spot_img

Μεγαλύτερη οργή παρά κατευνασμό, προκάλεσε στον αγροτικό κόσμο η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με εκπροσώπους ορισμένων μπλόκων της χώρας, όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» ο κ. Πασαλίδης δεν απέκλεισε ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, ενώ υπογράμμισε ότι οι συνάδελφοι του παραμένουν κανονικά στα μπλόκα με τα τρακτέρ τους, σημειώνοντας παράλληλα ότι σε καθημερινή βάση θα πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συνελεύσεις για ν’ αποφασίζεται το μέλλον και η μορφή της κινητοποίησης.

«Για άλλη μια φορά ακούσαμε ευχολόγια…»

«Η κυβέρνηση, για ακόμη μια φορά, δεν είπε τίποτα ουσιαστικό, ότι μπορεί δηλαδή να δώσει μια «ανάσα» στους αγρότες, ώστε να καλλιεργήσουν και πάνω απ’ όλα να προχωρήσουν για να υπάρχει αγροτική οικονομία και μέλλον στην χώρα μας. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, ακούσαμε ευχολόγια και 25 «μέτρα»! Ουσιαστικά η κυβέρνηση μας είπε ότι θα πρέπει όλα αυτά να εφαρμοστούν κι αντί όπως λέμε στα χωριά μας να «πεθάνουμε» την Τετάρτη αυτό να γίνει την Κυριακή, να αλλάξει δηλαδή η ημερομηνία στην ταφόπλκακα που θα μπει στον πρωτογενή τομέα», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου.

«Πρωτοφανής στα χρονικά ο αποκλεισμός συναδέλφων μας από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό»

Όσον αφορά τους αποκλεισμούς των δρόμων, μόνιμα κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός στους κόμβους Χρυσούπολης και Κερδυλίων, ενώ στην Ξάνθη και στα Τελωνεία ισχύει ο αποκλεισμός από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

«Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να πείσει η κυβέρνηση τους συναδέλφους μας ότι αυτά τα μέτρα είναι για το καλό τους. Δεν είδαμε τίποτα ουσιαστικό κι αυτό είναι το μεγάλο κακό. Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση αποφάσισε να μας βάλει μια ταφόπλακα. Όσον αφορά την περιβόητη διαδικασία της συνάντησης με τους αποκλεισμούς συναδέλφων, αυτό ήταν κάτι πρωτοφανές στα χρονικά, να επιλέγονται δηλαδή ποιοι θα μετέχουν στη συνάντηση. Καταλαβαίνουμε όλοι για τι διάλογο μιλάμε, που δεν ήταν τίποτα άλλο από φιάσκο. Εμείς αποφασίσαμε να μην πάμε και τελικά τα γεγονότα μας δικαίωσαν ότι επρόκειτο για έναν διάλογο προσχηματικό. Μακάρι να μην δικαιωνόμασταν και να υπήρχε ένας ουσιαστικός διάλογος και αποτέλεσμα, αυτό που μας ενδιαφέρει. Δεν αποκλείεται πιο δυναμική κινητοποίηση το επόμενο διάστημα. Νομίζω ότι η συνάντηση αυτή δημιούργησε μεγαλύτερη οργή στον κόσμο κι όσα προηγήθηκαν αυτής με τον ορισμό του ποιος θα μπει και ποιος όχι», τόνισε με έμφαση ο Γιάννης Πασαλίδης.

«Άλλα μας είπαν τον Σεπτέμβριο κι άλλα μετά…»

Ερωτηθείς καταληκτικά για το αν οι αγρότες γνώριζαν για τα μέτρα που έρχονταν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου απάντησε χαρακτηριστικά: «Έχω μπροστά μου το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Σεπτεμβρίου, όπου πουθενά δεν έλεγε ότι οι αγρότες θα πρέπει να πληρώνουν το 27% του εισοδήματός τους για ασφαλιστικές εισφορές. Από το μνημόνιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι υπήρχε ο όρος να πάμε μέσα σε δυο χρόνια σε φορολόγηση 26% και 100% προκαταβολή φόρου. Όμως ο κ. Αποστόλου έλεγε να μη στενοχωριόμαστε, θα το διορθώσουμε κι ότι δεν υπάρχει περίπτωση όσο είμαστε κυβέρνηση να πάμε σ’ αυτά τα νούμερα. Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές είχα πει να μην πιστέψουν οι αγρότες υποσχέσεις. Δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Άλλα μας είπαν τον Σεπτέμβριο κι άλλα μετά. Για να θυμίσω σε κάποιους της κυβέρνησης, ότι στο περίφημο δημοψήφισμα διανεμήθηκε στους αγρότες φυλλάδιο που έλεγε ότι πρέπει να ψηφίσουμε όλοι «όχι» για να μην ισχύσει το 26%, να μη μας πάρουν τα χωράφια μας κλπ. κλπ. και την επόμενη μέρα, αφού ψήφισαν όλοι ένα μεγάλο «όχι», αυτό έγινε «ναι»! Σ’ αυτό δεν απαντά κανείς από την κυβέρνηση. Όλα τα υπόλοιπα που λένε είναι κατά τη γνώμη μας άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί...

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4)...

Ο Δήμος Καβάλας απειλεί με πρόστιμα για τα μέτρα πυροπροστασίας

Μέχρι 10 Ιουνίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να υποβάλλουν...

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης της ΕΝΠΕ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Δημιουργούμε ένα νέο Ε.Σ.Υ., πιο φιλικό προς τον πολίτη»

Τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για να ενισχύσει και να...

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τη φορολογική μεταχείρισή των βραχυχρόνιων μισθώσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων...

Τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας...

9 υποψήφιοι για 2 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ

Από την Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε το ακόλουθο...