Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Κ. Σιμιτσής: Δεν… μέτρησε σωστά τους εργάτες γης ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σχετικά με τον αριθμό των εργατών γης, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Οι εργάτες γης είναι αναγκαίοι στην τοπική μας οικονομία και γι’ αυτό η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας φρόντισε να δοθούν άδειες για πολύ μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.

Ο αριθμός που επιτεύχθηκε δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτόν που κατάλαβε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ μεγαλύτερος και από εκείνον που εγκρίθηκε την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα:

    2019 – 2020 2021 – 2022
Εποχική Εργασία Εργάτες κτηνοτροφίας 400 400
Εργάτες γης 840 600
Αλιεργάτες 540

 

540

 

Εξαρτημένη Εργασία Εργάτες γης   2.500

 

Εργάτες κτηνοτροφίας   400
Εργάτες λατομείων κλπ   50
Εργάτες συσκευαστηρίων   50
Οικιακοί βοηθοί – φροντιστές ΑμΕΑ   5

 

Παρατηρείται ότι για πρώτη φορά εγκρίθηκαν «Θέσεις Εξαρτημένης Εργασίας» και διευκολύνονται πλέον οι εργοδότες να μετακαλούν συγκεκριμένους αλλοδαπούς για να εργαστούν στην επιχείρησή τους εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο ημεδαπό εργατικό προσωπικό. Για την επιτυχία αυτή χρειάστηκε η Υπηρεσία υπό τον προϊστάμενο Σάββα Εμινίδη να διαβουλευθεί για μακρό χρονικό διάστημα με τους επαγγελματικούς φορείς και με το Υπουργείο. Επιπρόσθετα, και ο αριθμός των εποχικών εργατών μπορεί να αυξηθεί μέχρι 10%, αν χρειαστεί, άρα να προσληφθούν μέχρι 100 εργάτες επιπλέον.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην ανάγνωση των κειμένων και των αριθμών, ώστε να μη δημιουργεί με τις καταγγελίες του παραπλανητικές και λάθος εντυπώσεις.

 

Ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΙΜΙΤΣΗΣ

spot_img

Διαφημίσεις