Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Κ. Αντωνιάδης: Αίτημα για οικονομική ενίσχυση των σταφυλοπαραγωγών

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, με αίτημα να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς σταφυλιών είτε μέσω του προγράμματος De minimis είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είναι αυτή εφικτή, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης.

Όπως σημειώνει ο κ. Κώστας Αντωνιάδης, τα τελευταία τρία (3) χρόνια η παραγωγή των σταφυλιών στην Καβάλα δέχεται επανειλημμένα χτυπήματα που, είτε οφείλονταν στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε όπως συνέβη την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο στις οικονομικές επιπτώσεις στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς αγορές των αγροτικών προϊόντων που προκάλεσε η παγκόσμια εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική μείωση στο εισόδημα των αμπελοκαλλιεργητών για το 2020 που πλησιάζει, και σε πολλές περιπτώσεις, υπερβαίνει κατά πολύ το 50%, προκαλώντας τους οικονομική απόγνωση. Πράγματι οι σταφυλοπαραγωγοί, εκτός των άλλων, αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους ιδιώτες προμηθευτές εφοδίων και υλικών για την παραγωγή σταφυλιών αλλά και προς τους κρατικούς φορείς ( ΟΓΑ , ΕΛΓΑ κ.λ.π.).

Για αυτό τον λόγο απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη, ζητώντας, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και η συνέχιση της καλλιέργειας ενός από τα πιο εξαγώγιμα εθνικά μας προϊόντα, του επιτραπέζιου σταφυλιού, σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες ζώνες παραγωγής του, στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, να εξετάσει τη δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς σταφυλιών είτε μέσω του προγράμματος De minimis είτε από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα είναι αυτή εφικτή.

spot_img

Διαφημίσεις