Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Κώστας Παπαμερής: «Με μαθηματική ακρίβεια, μέσα σε μια πενταετία, ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας θα σβήσει…»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες του Παγγαίου, καθώς σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορφανού, Κώστας Παπαμερής, οι κινητοποιήσεις τους είναι πλέον αναπόφευκτες.

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ξάνθη, οι αγρότες έλαβαν αποφάσεις σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κι έτσι εντός των επόμενων ημέρων και στον δήμο Παγγαίου θα κληθούν όλοι οι τοπικοί πρόεδροι να τοιχοκολλήσουν στα καφενεία των δημοτικών διαμερισμάτων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας, ενώ θα οριστεί και η ημέρα συνέλευσης των αγροτών της περιοχής, στο «Αμφιθέατρο Δημοκρατίας», στην Ελευθερούπολη.

Μόλις ένα 15% μένει στους αγρότες για να ζήσουν τις οικογένειές τους και να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους!

«Στην συνέλευση της Ελευθερούπολης θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα πάρουμε αποφάσεις για το πότε κι εμείς, μαζί με τις αποφάσεις του πανελλαδικού μας οργάνου, θα κατέλθουμε σε κινητοποιήσεις. Αντιδρούμε κυρίως στην υπερφορολόγηση του αγροτικού κόσμου, αλλά και στην τριπλάσια ασφαλιστική εισφορά. Οι κινητοποιήσεις μας είναι πλέον αναπόφευκτες», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορφανού, επισημαίνοντας επίσης ότι με φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ρεύμα, πετρέλαιο, Ο.Γ.Α., ΕΛ.Γ.Α., εργόσημα, συν τις ζημιές που τους πλήττουν κάθε χρόνο, στους αγρότες μένει μόλις ένα 15%, με το οποίο πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους, να πληρώσουν όλες τις υποχρεώσεις τους και να κάνουν απόσβεση κεφαλαίου.

«Με μαθηματική ακρίβεια, μέσα σε μια πενταετία, ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας θα σβήσει…»

«Αν θεωρούν ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να λειτουργήσει έτσι και ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις για παιδιά που θέλουν να μείνουν στην επαρχία, αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτήν την υπερφορολόγηση. Θα καταστρέψουν όλους τους νέους που εντάχθηκαν σε προγράμματα ή περιμένουν να ενταχθούν σε αυτά, καθώς με τέτοιες συνθήκες δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Με μαθηματική ακρίβεια, μέσα σε μια πενταετία, ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας θα σβήσει! Είχαμε πάει καλά την τελευταία 20ετία με την δημιουργία υποδομών κι είχαμε πάρει τα πάνω μας. Όλη αυτή η προσπάθεια πάει να σβήσει τώρα», υπογράμμισε με έμφαση ο Κώστας Παπαμερής.

«Ας μας κάνουν κι εμάς δημοσίους υπαλλήλους…»

Ερωτηθείς τέλος, για το αν θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να ικανοποιήσει κάποια από τα αιτήματα των αγροτών, ο πρόεδρος του Α.Σ.Ο., απάντησε: «Η κυβέρνηση ήταν αυτή που έθεσε στην Κομισιόν, με την περίφημη 48σελιδη πρότασή της, την φορολόγηση των αγροτών. Τώρα «παίζουν τον παπά», καθώς στην αρχή μας έβλεπε ο κ. Αποστόλου και τώρα μας στέλνουν στον κ. Αλεξιάδη. Μας δουλεύουν κιόλας, λες κι είμαστε άμυαλοι! Ο κ. Αλεξιάδης μας μιλά για τετελεσμένα γεγονότα. Άμα θέλει να τηρηθούν αυτές οι αποφάσεις της κυβέρνησης, να μας κάνουν και εμάς δημοσίους υπαλλήλους, να τους δώσουμε τα αγροκτήματά μας, να δουλεύουμε οχτάωρο, να καθόμαστε σαββατοκύριακα, να γράφουμε υπερωρίες και να μη φοβόμαστε ακάλυπτες επιταγές ή αν βρέξει και χιονίσει. Ας μας κάνουν μισθωτούς για να γίνουμε εργάτες γης στα χωράφια μας».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις