Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

ΚΑΒΑΛΑ: Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην πόλη – Μένουν στις θέσεις τους – Ενισχύουν τα μπλόκα

Ημέρα:

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν οι αγρότες της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν και στην πόλη μας, στο πλαίσιο της απεργίας που προκηρύχθηκε για τις 4 Φεβρουαρίου. Όπως σημείωσε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, οι αγρότες βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση με όλους τους άλλους φορείς που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, ώστε να καθοριστεί πλήρως ο τρόπος συμμετοχής τους στην διαδήλωση.

«Μην επαναπαυτούν κάποιοι στο γεγονός ότι θα βγουν στους δρόμους της πόλης τρακτέρ»

«Σε κάθε περίπτωση θα είναι δυναμικό το «παρών» μας. Θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα συμμετάσχουμε. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει είναι η καθολική συμμετοχή όλων των πολιτών και των ομάδων που πλήττονται. Μην επαναπαυτούν δηλαδή κάποιοι στο γεγονός ότι θα βγουν στους δρόμους της πόλης τρακτέρ και πουν άρα γιατί να πάμε να διαδηλώσουμε. Αυτή η λαίλαπα που ξεκινάει από το ασφαλιστικό και καταλήγει στο φορολογικό δεν θα είναι μόνο για τους αγρότες, αλλά για οποιοδήποτε επάγγελμα», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου.

«Ο υπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά…»

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου που έγινε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Πασαλίδης τόνισε: «Ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση χωρίς προηγούμενο, περίπου 20.000 διαδηλωτές με βάση τα δεδομένα της αστυνομίας που είναι πάντα πιο μικρά σε αριθμό. Μιλάμε για ανθρώπους που έκαναν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να είναι εκεί. Αυτή η εικόνα πρέπει να μείνει σε όλους κι όχι τα μικροεπεισόδια. Δεν είχε γίνει τίποτα μέχρι και το απόγευμα, όταν κάποιοι είπαν ότι έρχεται ο υπουργός κι εκεί άρχισαν τα όποια επεισόδια».
Σχετικά με τα όσα συνεχίζουν να λέγονται από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, περί υποκινούμενων αγροτών ή δεξιών και ακροδεξιών που δημιουργούν τις εντάσεις, ο κ. Πασαλίδης σχολίασε: «Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερο πρόβλημα και εξελίξεις. Δεν νομίζω ότι κάποιος να μπορεί να κινητοποιήσει τόσο κόσμο στο δρόμο. Καταντά ανέκδοτο. Στην αρχή λέγαμε ότι μπορεί να είναι άγνοια. Αν είναι εσκεμμένη κίνηση τότε είναι ακόμη πιο επικίνδυνο και ρίχνει λάδι στη φωτιά. Ήταν μια ειρηνική διαδικασία και πάνω που πήγαν να εξομαλυνθούν τα πράγματα, έστω να υπάρξει σημείο επαφής, ο υπουργός ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Μένουν στις θέσεις τους – Ενισχύουν τα μπλόκα

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου επισήμανε καταληκτικά ότι οι αγρότες θα παραμείνουν στις θέσεις τους, τις οποίες και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
«Τους ακούμε να λένε «πότε σας ξανακάλεσε πρωθυπουργός για διάλογο». Πρέπει να γνωρίζουν ότι και με τον κ. Σαμαρά είχαμε πάει στο Μαξίμου και προφανώς δεν τα ξέρουν οι άνθρωποι ή κάνουν πως δεν τα ξέρουν για να παραπλανήσουν τον κόσμο. Ξεκάθαρες κουβέντες. Εμείς συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, παραμένουμε στις θέσεις μας και ενδυναμώνουμε τα μπλόκα μας. Τις επόμενες ημέρες στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει θα πάρουμε αποφάσεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις μας»
Τέλος, όσο αφορά αποκλεισμούς δρόμων στην περιοχή μας να τονιστεί ότι συνεχίζεται ο επ’ αόριστο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού στη Χρυσούπολη και στα Κερδύλια, ενώ στις παλιές εθνικές οδούς οι δρόμοι θα κλείνουν 12 με 2 το μεσημέρι και 6 με 9 το βράδυ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επιτυχημένη η ημερίδα του φροντιστηρίου “Πυρήνας”

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023,...

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...