Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΑΣ Καβάλας και ΕΑΣ Παγγαίου «έδωσαν τα χέρια»

Συμφωνία των δύο συνεταιριστικών οργανώσεων για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σάρκα και οστά παίρνει η συνεργασία της ΕΑΣ Καβάλας µε την ΕΑΣ Παγγαίου, προκειμένου να ενεργοποιήσουν την παραγωγική και την εµπορική τους συνεργασία, για την αξιοποίηση της παραγωγής από καλλιέργειες που αναπτύσσονται στον κάµπο και τους πρόποδες του όρους Παγγαίο.

Η συµφωνία προβλέπει να αναλάβει η ΕΑΣ Καβάλας τη διαχείριση και λειτουργία των παραγωγικών υποδοµών της ΕΑΣ Παγγαίου, οι οποίες παραµένουν σε αδράνεια αυτό το διάστηµα, καθώς η Οργάνωση έχει εστιάσει τη δραστηριότητά της κυρίως στην παροχή υπηρεσιών (σ. σ. δηλώσεις ΟΣ∆Ε και επιστροφή ΦΠΑ) προς τους αγρότες.

Μιλάµε για το συσκευαστήριο φρούτων, το σπαστήρα ξηρών καρπών και το ξηραντήριο της ΕΑΣ Παγγαίου, τα οποία θέλει η ΕΑΣ Καβάλας να αναπτύξει.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, έγινε το δεύτερο βήμα, προηγήθηκε η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας από τους δύο διευθυντές των ΕΑΣ, με την ενημέρωση αγροτών του Παγγαίου, που έγινε στα γραφεία της ΕΑΣ Παγγαίου, παρουσία των διοικητικών συμβουλίων και των διευθυντικών στελεχών των δύο ΕΑΣ.

Όπως τονίστηκε, πρόκειται για µια αµοιβαία επωφελή συµφωνία, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΑΣ Καβάλας να επεκταθεί σε µια σειρά από νέες δραστηριότητες, όπως για παράδειγµα είναι τα σταφύλι, ο ηλίανθος, η ελαιοκράμβη, και αντίστοιχα στην ΕΑΣ Παγγαίου αυτές τις δραστηριότητες να τις αναβιώσει και να στηρίξει και τους παραγωγούς του Παγγαίου. Πεποίθηση όλων είναι ότι η συνεργασία αυτή θα δώσει μια νέα δυναμική στις δύο Ε.Α.Σ.

Θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές συναντήσεις σε οικισμούς του Παγγαίου.

Διαφημίσεις