Γιάννης Πασαλίδης: «Καλό είναι να καταλάβουν ότι τα τρακτέρ έχουν ένα χρώμα, αυτό της γης που προσπαθούν να προφυλάξουν…»

Ημέρα:

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα Σάββατο, ο αποκλεισμός της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου της Χρυσούπολης, στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων που άρχισαν και στην περιοχή μας από την Πέμπτη.

Επίσης, κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός στο ύψος των Κερδυλίων, στην περιοχή της Κομοτηνής, ενώ τόσο στο τελωνείο των Κήπων, όσο και στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Ξάνθης, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου, αγρότες της Ξάνθης, κλείνουν το δρόμο καθημερινά 12 με 1 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία θα κλείνει και η παλιά εθνική οδός Καβάλας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Κερδυλίων.

«Η πρότασή μας είναι ξεκάθαρη. Πρώτα θα αποσυρθούν τα δυο προσχέδια και μετά θα συζητήσουμε»

Οι παραπάνω αποκλεισμοί ισχύουν μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, στην διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη για να αποφασιστεί το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Στον «Ενήμερο» δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος των αγροτών του Νέστου, Γιάννης Πασαλίδης, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σημείο επαφής με την κυβέρνηση.

«Βρισκόμαστε στο μηδέν. Κάποιοι συνάδελφοι, από άλλες περιοχές, είπαν ότι θα μιλήσουν μόνο με τον πρωθυπουργό. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν μιλάμε με κανέναν, ούτε με τον υπουργό, ούτε με τον πρωθυπουργό. Η δική μας πρόταση, η οποία θα κατατεθεί στην πανελλαδική σύσκεψη του Σαββάτου, είναι ξεκάθαρη. Πρώτα θα αποσυρθούν τα δυο προσχέδια και μετά θα συζητήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πασαλίδης.

«Δεν είναι υποκινούμενη η κινητοποίηση – Δεν τρελάθηκαν τόσες χιλιάδες κόσμου που κατέβηκαν στους δρόμους»

Ο πρόεδρος των αγροτών του Νέστου, έδωσε την δική του απάντηση, σχετικά με τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, περί υποκινούμενων κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας: «Όλες αυτές τις ημέρες καταγράφεται η δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων μας, κάτι που τα τελευταία χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί και που ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η αθρόα συμμετοχή μας θα είναι η πίεση προς την κυβέρνηση. Βέβαια κάποιοι είπαν ότι είναι υποκινούμενη η κινητοποίηση μας. Αυτά πρέπει να σταματήσουν και να μιλήσει σοβαρά η κυβέρνηση. Δεν τρελάθηκαν τόσες χιλιάδες κόσμου που κατέβηκαν στους δρόμους. Δεν είμαστε ακροδεξιοί, όπως είπαν ή ακραία στοιχεία. Ο άνθρωπος που ανέβασε και κατέβασε τρεις φορές τις προτάσεις στον υπουργό ήμουν εγώ και δε νομίζω ότι κανένας μπορεί να με χαρακτηρίσει και να με προσβάλει αποκαλώντας με είτε ακραίο, είτε ακροδεξιό στοιχείο. Κάποιοι πρέπει να προσέχουν τα λόγια τους. Υπάρχει αγανάκτηση, θυμός και οργή, αλλά πάνω απ’ όλα αυτό που εγώ είδα στους συναδέλφους μου, είναι ο πόνος για το βιός τους και για τις οικογένειες τους που δεν μπορούν πια να συντηρήσουν. Αυτό πρέπει κάποιοι να το καταλάβουν και να πάψουν να πετάνε φωτοβολίδες για εντυπωσιασμό».

«Καλό είναι να καταλάβουν ότι τα τρακτέρ έχουν ένα χρώμα, αυτό της γης που προσπαθούν να προφυλάξουν…»

Ο Γιάννης Πασαλίδης κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει σοβαρό διάλογο, με όλους όσοι θίγονται από το νέο ασφαλιστικό, καθώς, όπως σημείωσε με έμφαση, οι ώρες είναι κρίσιμες.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι με τέτοιους χαρακτηρισμούς θα αλλοιώσουν τον αγώνα των αγροτών ή θα μας καταδικάσουν απέναντι στην κοινή γνώμη δεν θα το καταφέρουν. Η κοινωνία απάντησε την Πέμπτη με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματικών κλάδων στο πλευρό μας, όπως κι εμείς είμαστε στο πλευρό των δικηγόρων, των ελεύθερων επαγγελματιών, διότι πλήττονται όλοι και γι’ αυτό θα είμαστε μαζί. Μας έχουν κατηγορήσει για πολλά. Κάποτε ότι τα τρακτέρ είναι πράσινα και βγαίνουν στο δρόμο, μετά μας είπαν ότι είναι μπλε, μετά έγιναν κόκκινα. Σήμερα δεν ξέρω και εγώ τι χρώμα γίνανε. Καλό είναι να καταλάβουν ότι τα τρακτέρ έχουν ένα χρώμα κι αυτό είναι το χρώμα της γης που προσπαθούν να προφυλάξουν. Να σταματήσει όλο αυτό, διότι όσο υπάρχει αυτή η δράση από την κυβέρνηση, θα υπάρχει αντίδραση και δεν θα είναι καλό για κανέναν», κατέληξε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος των αγροτών του Νέστου.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...