Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Αρχίζει η αναγγελία ζημιών για τις σουλτανίνες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Αρχίζει την Τετάρτη (14/10) η αναγγελία ζημιών για τις υπό κάλυψη (σκεπαστές) και κατ’ επέκταση αδιάθετες σουλτανίνες του Δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης.

«Πράγματι είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά, η τρίτη κατά σειρά, για τους παραγωγούς σταφυλιών του Δήμου Παγγαίου. Αν λάβουμε υπόψη την μικρή ζήτηση, αλλά και τις πολύ χαμηλές τιμές στις αγορές του εξωτερικού, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι συγκεκριμένοι αγρότες έχουν περιέλθει σε απόγνωση», σημείωσε χαρακτηριστικά στα όσα είπε στον «Ε» ο Κώστας Αντωνιάδης.

«Λόγω και της πανδημίας χρειάζονται άμεσα βοήθεια οι αγρότες μας και σίγουρα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να στηριχθούν κατά το δυνατό περισσότερο. Καλώ τους αμπελοκαλλιεργητές να κάνουν άμεσα τις δηλώσεις τους…»

«Την περασμένη Παρασκευή (9/10) βρέθηκα στο δημοτικό διαμέρισμα Φωλιάς του Δήμου Παγγαίου, όπου οι αγρότες με ενημέρωσαν ότι τα σταφύλια υπέστησαν ασθένειες από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καταστροφές από ασθένειες στις σουλτανίνες και μάλιστα αυτές που είναι υπό κάλυψη (σκεπαστές)! Αμέσως επικοινώνησα με την προϊσταμένη του τοπικού τμήματος του ΕΛ.Γ.Α., με την οποία πήγαμε τη Δευτέρα (12/10) στη Φωλιά, όπου είχαμε συνάντηση με αμπελοκαλλιεργητές και τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας κι είδαμε τις ζημιές από κοντά. Είναι σημαντική εξέλιξη το ότι από την Τετάρτη (14/10) θα αρχίσει η αναγγελία ζημιών. Λόγω και της πανδημίας χρειάζονται άμεσα βοήθεια οι αγρότες μας και σίγουρα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να στηριχθούν κατά το δυνατό περισσότερο. Καλώ τους αμπελοκαλλιεργητές να κάνουν άμεσα τις δηλώσεις τους, ώστε στη συνέχεια να γίνουν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τον ΕΛ.Γ.Α., με τον οποίο πρέπει να πω έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Αντωνιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε καταληκτικά ότι ήταν σημαντική και η συμβολή του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, στο ν’ αρχίσουν άμεσα οι αναγγελίες των ζημιών.

spot_img

Διαφημίσεις