Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Αποζημίωση τουλάχιστον 110 ευρώ ανά στρέμμα στους σταφυλοπαραγωγούς

Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ, καίρια η συνδρομή του Νίκου Παναγιωτόπουλου

spot_img

Ακολούθησε μας

Στα 110 ευρώ τουλάχιστον ορίζεται το ποσό της ανά στρέμμα αποζημίωσης στους παραγωγούς σταφυλιών του Δήμου Παγγαίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Χρήστος Γάκης.

Όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Γάκης, οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις θα αρχίσουν στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, ώστε αμέσως μετά να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών. Το επόμενο διάστημα μάλιστα αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους σταφυλοπαραγωγούς αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ – Καίρια η συνδρομή του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου τόνισε ο Χ. Γάκης

 Σύμφωνα πάντα με τον Χρήστο Γάκη, το ποσό που θα διατεθεί συνολικά στους παραγωγούς σταφυλιών του Δήμου Παγγαίου θα είναι της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Η ενίσχυση αυτή σχετίζεται με το γεγονός της αδυναμίας πώλησης της παραγωγής τους λόγω των συνθηκών που επικρατούν με την πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Αναγέννησης» στις δηλώσεις του για το θέμα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια την συνδρομή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, η οποία όπως τόνισε ήταν καίρια για την επίτευξη αυτού του θετικού αποτελέσματος για τους σταφυλοπαραγωγούς του Παγγαίου.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι παραγωγοί σταφυλιών του Παγγαίου χάνουν την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα πλέον να είναι σε δεινή θέση…»

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πάρουν κάποια χρήματα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χάνουν την παραγωγή τους, με αποτέλεσμα πλέον να είναι σε δεινή θέση. Θα είναι θετικό το όποιο εισόδημα αποκομίσουν από αυτή την ενίσχυση οι παραγωγοί, γιατί θα απαλύνει κάπως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το ποσό που θα δοθεί θα είναι περί τα 110 ευρώ ανά στρέμμα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε. Ίσως υπάρξει κάποια αύξηση του ποσού, αλλά με τα σημερινά δεδομένα και τις εισηγήσεις που υπάρχουν εκεί διαμορφώνεται», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γάκης.

«Ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη γιατί είναι από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας και από τους τομείς που πραγματικά παράγουν στη χώρα μας»

Παράλληλα, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σημείωσε ότι πέρα από τα σταφύλια καλό θα ήταν να ενισχυθούν οικονομικά και οι υπόλοιπες καλλιέργειες με αντίστοιχα προγράμματα.

«Νομίζω ότι ο πρωτογενής τομέας χρειάζεται στήριξη γιατί είναι από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας και από τους τομείς που πραγματικά παράγουν στη χώρα μας», ανέφερε σχετικά ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Να σημειωθεί ότι από τις πληροφορίες που έχει ο κ. Γάκης προκύπτει πως η αποζημίωση θα αφορά όλους τους καλλιεργητές, ανεξαρτήτως του αν πούλησαν την παραγωγή τους, γιατί κι αυτοί που πούλησαν ουσιαστικά το έκαναν αυτό σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

«Τελείως απούσα η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, δεν έχει δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή η ενίσχυση…»

 Ωστόσο για ακόμη μια φορά, ο κ. Γάκης άσκησε δριμεία κριτική κατά της διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να τονίσω ότι για το πρόγραμμα αυτό ήταν τελείως απούσα η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, δεν έχει δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον προκειμένου να διασφαλιστεί αυτή η ενίσχυση, αλλά το θλιβερό είναι ότι δεν έχει καν ενημερωθεί για το τι γίνεται και πως εξελίσσεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχουμε ως παράταξη, ότι δηλαδή είναι παντελής η αδιαφορία της διοίκησης. Θα μπορούσε να πιέσει και η ίδια εφόσον ενδιαφερόταν για τους παραγωγούς και να προσπαθήσει να διασφαλίσει έστω ένα μεγαλύτερο ποσό από αυτό που έχει διασφαλιστεί μέχρι σήμερα. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει κάνει τίποτα, καμιά απολύτως ενέργεια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα